HVBGuiden.se
HVBGuiden.se
Hitta rätt HVB-hem, familjehem, stödboende, skyddat boende eller öppenvård
Glömt lösenordet?

Hassela Familjebehandling Junior

Tfn: 046184380
Fax: 046184388

Besöksadress: Västra Hindbyvägen 18, Malmö
Postadress: Spolegatan 6, 22220 Lund
Föreståndare: Sofia Möller, 0462704387
Placeringsansv: Sofia Möller, 0739620987


Målgrupp: Hassela Junior är en behovsanpassad öppenvårdsbehandling som vänder sig till flickor och pojkar mellan 0-12 år och deras familjer.

Behandlingsinnehåll: Hassela Junior är en behovsanpassad öppenvårdsbehandling som vänder sig till flickor och pojkar mellan 0-12 år och deras familjer.

I Hassela Junior ingår alltid strukturerade samtal med föräldern minst en gång i veckan samt familjearbete i form av konkret deltagande i familjesituationer. Dessa samtal genomförs av en ansvarig föräldrabehandlare. Barnet i sin tur matchas ihop med en annan mentor som ansvarar för träffarna med barnet.

Unikt för Hassela Junior är att mentorerna fysiskt finns med som ett extra stöd, för att få det som brustit att fungera på ett bättre sätt. Via samtal och social träning ser vi till att såväl vardagsrutiner som helger och relationer fungerar. Vi stöttar barn och familjer där behovet finns och anpassar arbetstid och tillgänglighet efter dem, istället för tvärtom. För många barn blir Hassela Junior en möjlighet att få testa på olika fritidssysselsättningar och genomföra olika aktiviteter tillsammans med andra barn. Mentorn fungerar som en samordnare mellan olika aktörer i barnets nätverk och är den som ser till att det som bestäms blir av. Mentorns uppdrag kan även bli att följa med på bland annat möten hos läkare, barn- & ungdomspsykiatrin och i skolan.
Ibland kan vår insats innebära skillnaden som ger barnen möjlighet att bo hemma istället för en placering.
Mentorerna är tillgängliga dygnet runt alla årets dagar.

Till en början består arbetet till största delen av att skapa en relation och tillsammans med familjen hitta vägar att uppnå målen i vårdplanen, för att sedan alltmer handla om att motivera till förändring, sätta gränser samt att tillsammans med barn/familj reflektera över mönster och handlingar. Vi arbetar för att föräldrarna ska kunna sätta rimliga gränser och regler för sina barn och kunna ta hand om alla olika delar av barnets välmående, såsom hygien, goda kost- och sovvanor och andra rutiner.

Personalen har vidareutbildning i bl.a. Motiverande samtal, lösningsfokuserade samtal, RePulse, Traumamedveten omsorg m.m.

Huvudman: Hassela Skåne AB

Upptagningsområde: Skåne

"Hassela Familjebehandling Junior" ansvarar för riktigheten i uppgifterna på denna sida samt för eventuella upphovsrättsfrågor avseende bilder, filmer och broschyrer länkade till denna sida. HVBGuiden.se är inte en tillståndsmyndighet. Verksamheterna ansvarar själva för riktigheten i respektive tillstånd. Läs mer på Inspektionen för Vård och Omsorg: ivo.se