HVBGuiden.se
HVBGuiden.se
Hitta rätt HVB-hem, familjehem, stödboende, skyddat boende eller öppenvård
Glömt lösenordet?

Caremore Hemmet Berg

Fax: 0303240465

Besöksadress: Hemmet Berg 430, 444 95 Ödsmål
Postadress: Hemmet Berg 430, 444 95 Ödsmål
Föreståndare: TF Viveka Ekwall, 070-680 48 22
Placeringsansv: Annica Tollebäck, 072-179 56 62
Platsantal: 6
Lagrum: LVU, SoL 7.1.1


Målgrupp: Hemmet Berg har 6 platser som vänder sig till pojkar och flickor i åldrarna 14-20 år med psykosocial problematik och/eller socialt nedbrytande beteende såsom problematisk skolgång, svårigheter i familjen, oro och nedstämdhet, isolering, bristande impulskontroll, bekymmer i det sociala samspelet med vuxna och jämnåriga, en vagabonderande livsstil eller ett riskfyllt umgänge.
Placering enligt SoL eller LVU.

Behandlingsinnehåll: Om enheten
I Stenungsunds kommun ligger vår enhet Caremore Hemmet Berg, ungdomarna erbjuds ljusa, rymliga rum med trivsamma gemensamhetsutrymmen.
Hemmet Berg är ett lugnt och tryggt HVB med mycket omsorg där salutogent synsätt och lågaffektivt bemötande genomsyrar verksamheten.
Verksamheten utgår ifrån vår trivsamma hemmiljö, närheten till djur och natur, föreningar, skolor och praktikplatser. Behandlingsmetoden baseras på kognitiv beteendeterapi, traumamedveten omsorg, miljöterapeutiska principer och en systemteoretisk grundsyn.
Genom vår verksamhet finns stora möjligheter för ungdomar som behöver komma till ett litet och tryggt sammanhang för att starta om eller komma vidare i sin utveckling.

Verksamhetens innehåll & mål
Hemmet Berg har en miljöterapeutiskt ansats som bygger på att skapa ett litet och tryggt sammanhang för de placerade barnen. Med fokus på relationsskapande tillsammans med tydlig struktur stöttas den unge till en fungerande tillvaro med sysselsättning, meningsfull fritid, en god fysisk och psykisk hälsa samt positiva relationer till vuxna och jämnåriga.
Hemmet Berg arbetar utifrån ett salutogent förhållningssätt i att vägleda den unge i att bryta destruktiva mönster och beteenden och att ersätta dem med funktionella strategier. Genom personalens rollmodellering och strukturerade samtal får den unge vägledning i att hantera och reglera känslor, impulser och konflikter på ett konstruktivt sätt.
Vid samtliga placeringar upprättas en individuell genomförandeplan utifrån socialtjänstens vårdplan som är grunden i behandlingsarbetet för att kunna göra såväl kortsiktiga som långsiktiga mål tydliga. För att skapa bästa möjliga förutsättningar för en gynnsam placering och att den unge ska känna delaktighet sker insatsernas utformning i en nära dialog mellan den unge, vårdnadshavare, socialtjänst, Hemmet Bergs personal och eventuella andra aktörer i den unges professionella nätverk såsom skola och sjukvård.
Hemmet Berg arbetar alltid utifrån lågaffektivt bemötande och genom individuella samtal utifrån MI (motiverande samtal), social färdighetsträning samt ADL (aktiviteter i det dagliga livet) för att hjälpa de placerade till en fungerande och självständig vardag. Vid behov kan Hemmet Berg erbjuda programverksamhet i form av rePULSE eller psykologkontakt.

Geografi: I Stenungsunds kommun, Ödsmål ca 40 min från Göteborg.

Huvudman: Caremore Vård och Behandling AB

Org nr: 556499-7319

Upptagningsområde: Hela landet

Inskrivningsförfarande: Föreståndare ,inskrivning efter studiebesök, placering kan dock också ske på kort varsel i akuta fall.

Språk: Persiska, franska, engelska.

Övriga upplysningar: Caremore Hemmet Berg har ramavtal med flertalet kommuner.
Hemmet Berg har ett nära samarbete med närliggande skolor i Stenungsunds kommun för att skapa goda förutsättningar för en fungerande skolgång för den unge.
I personalgruppen finns socionomer, behandlingspedagoger, socialpedagoger, mm.

"Caremore Hemmet Berg" ansvarar för riktigheten i uppgifterna på denna sida samt för eventuella upphovsrättsfrågor avseende bilder, filmer och broschyrer länkade till denna sida. HVBGuiden.se är inte en tillståndsmyndighet. Verksamheterna ansvarar själva för riktigheten i respektive tillstånd. Läs mer på Inspektionen för Vård och Omsorg: ivo.se

Behandlingsmetod
DBT
KBT
Lösningsfokuserat arbetssätt
MI, motiverande samtal
Miljöterapi
Trauma
Inriktning
Hedersrelaterat
Inlärningsvårigheter
Sexuella övergrepp
Lagrum
Insats / LVU
Insats / Socialtjänstlagen (SoL) 7 kap. 1 § p. 1
Målgrupp
Pojkar och flickor
Sjukdomar och Besvär
ADHD / ADD
Antisocial personlighetsstörning
Autismspektrum
Bipolär sjukdom
Borderline / Emotionell Instabil Personlighetsstörning
Depression
Fobier
Neuropsykiatriska diagnoser
OCD, Tvångssyndrom
PTSD, Posttraumatisk Stressyndrom
Psykosocial problematik
Tourettes syndrom
Trauma
Ätstörning
Ångestsyndrom
Särskilda upplysningar
Tillståndsbevis utfärdat av IVO