HVBGuiden.se
HVBGuiden.se
Hitta rätt HVB-hem, familjehem, stödboende, skyddat boende eller öppenvård
Glömt lösenordet?

HVB- och Familjehemsdagen på 7A Odenplan

Välkommen till en kostnadsfri kunskaps- och inspirationsdag med fokus på utveckling, möten och samverkan för professionella inom HVB- och Familjehem. Här träffar du potentiella samarbetspartners, HVB- och Familjehem, tar del av senaste nytt inom verksamhetsområdet och får massor med inspiration till ditt dagliga arbete.

HVB-dagen är ett slutet branschevenemang avsett för dig som arbetar inom socialtjänsten med placering eller har en ledande befattning inom socialtjänst, kriminalvård eller landsting. 

Välkommen att föranmäla dig som besökare på HVB- och Familjehemsdagen i Stockholm den 13 mars 2024. Vi bekräftar din föranmälan via mejl. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

HVB-/Familjehemsdagen är nu fullbokad för besökare och vi måste tyvärr stänga anmälan på grund av platsbrist.

Till anmälan

Program

Välkommen till en branschdag med inspirerande föreläsare:

8.15

Dagen inleds med kaffe/te, smörgås och registrering

9.15

"Droger och våld"
Föreläsare: Stefan Sandström, legitimerad psykolog och författare.
När riskerar drogpåverkade att bli våldsamma? Vilka är våldets drivkrafter? Hur kan man agera för att lugna ner och minska risken för våld?

10.15

Kaffe och mingel med utställarna

11.00 "Därför rekryteras barn/unga till kriminella nätverk"
Föreläsare: Martin Lazar, polis, föreläsare
Martin Lazar flydde från kriget i Irak och kom till Sverige som 15-åring. Han har arbetat som polis i 10 år och innan dess var han fritidsledare hos Svenska kyrkan, ungdomsgårdar och även arbetat på en ungdomsanstalt. Martin har fortsatt sitt engagemang för ungdomar i sin roll som polis. Här arbetar han aktivt med det brottsförebyggande arbetet tillsammans med andra aktörer för att på ett tidigt stadium bygga relationer med ungdomarna och öka tilliten och förtroendet för myndigheterna. Allt fler rekryteras till de kriminella nätverken och för att kunna nå ungdomarna har han även utvecklat olika arbetsmetoder, bland annat är han grundare av konceptet PAR (PolisAmbulansRäddningstjänst).

I den här föreläsningen beskriver Martin Lazar bland annat om hur det var att komma till Sverige som 15-åring efter flykten från kriget i Irak. Hör honom också berätta om vikten av förståelse samt acceptans för barn och ungas utsatthet utifrån olika förutsättningar samt vikten av relationer samt tillitsarbete inom uppdraget.

12.00

Lättare lunch

13.00

"Gängvåldet inifrån - en ung tjejs perspektiv"
Föreläsare: Faysa Idle, uppväxt i den gängkriminella miljön och har förlorat anhöriga i gängvåldet. Författare till boken ”Ett ord för blod”.
Faysa är en ung muslimsk tjej med rötterna i Somalia. Hon växte upp i en förort och hamnade mitt emellan det vanliga samhället och det brutala gängvåldet.
Hennes ena bror var djupt involverad i ett av gängen och familjen fick pris på sina huvuden. En av bröderna sköts till döds.
När en nära barndomsvän mördas börjar Faysa att skriva och berätta om händelserna inifrån; vad hon har upplevt och vad hon har utsatts för.
Hon är beredd på att hennes bok kan kosta henne relationer och att det kan finnas de som vill skada henne. Men hon är inte rädd.

14.00

Fika och mingel med utställarna

14.45

"Psykisk ohälsa - att aldrig släppa taget"
Föreläsare: Frida Boisen, journalist, författare och föreläsare. Tilda Boisen (18 år), egen erfarenhet av psykisk ohälsa.
Tillsammans berättar Frida och Tilda, mor och dotter, om den viktigaste resan de någonsin gjort tillsammans. De berättar om det allra svåraste. Om de mörkaste stunderna. Och om vägen ut. Frida och Tilda berättar om en fruktansvärd tid för deras familj.

Det är en föreläsning om hur enormt många andra familjer har det. Om hur fler än 24 000 barn och unga står i kö till BUP. Flera månader, ibland rent av år. Vad som kan hända när en tonåring mår fruktansvärt dåligt psykiskt och det inte finns hjälp att få. Det är en berättelse på liv och död. Det är en berättelse med röster som behöver höras. Om Fridas röst som mamma. Om Tildas (18 år) röst som behöver höras. En röst som så sällan får plats. 

Men framför allt är det en berättelse om kärlek, ork och hopp.

16.00

Vi avrundar dagen

Vi reserverar oss för eventuell programändring.

Till anmälan

HVB- och Familjehemsdagen Stockholm - 13 mars 2024

Datum: 2024-03-13
Tid: 08:15-16:00
Ort: Stockholm
Plats: 7A Odenplan

Detta formulär är ej öppet för svar Åhörarmaterial


HVB-dagen

HVB-dagen är mötesplatsen för dig som samverkar med HVB-hem. Vår idé är att HVB-dagen ska skapa goda förutsättningar för dig att träffa potentiella samarbetspartners, hitta nya HVB-hem, ta del av senaste nytt inom Hem, Vård och Boende och få massor med inspiration till din dagliga verksamhet.


Familjehemsdagen

Familjehemsdagen fokuserar på utveckling, möten och samverkan för professionella inom barn och ungdom. Dagen innehåller tankeväckande och utbildande föreläsningar där besökaren får ta del av nyheter i branschen.


LSS-dagen

LSS-dagen är mötesplatsen för dig som arbetar med placering/biståndsbedömning inom LSS/SoL, har ledande befattning inom myndighet för personer med funktionsnedsättning eller är verksam inom socialnämnd. Vår idé är att LSS-dagen ska skapa goda förutsättningar för dig att träffa potentiella samarbetspartners, fördjupa kunskap om och hitta nya LSS-verksamheter, ta del av senaste nytt inom verksamhetsområdet och få massor med inspiration till ditt dagliga arbete.