Sveriges största söktjänst för Hem Vård och Boende
Nyhet! Endast för Socialtjänsten. Kostnadsfri placeringshjälp, mån-fre kl 9-16.  020-10 40 99
Glömt lösenordet?

Nytida Strandhagen i Sävsjö

Tfn: 0382-100 20
Fax: 0382-100 62

Besöksadress: Hägnevägen 40, Sävsjö
Postadress: Box 140, SE-576 23 SÄVSJÖ
Föreståndare: Magnus Johansson, 076-7870740, 0382 - 100 66
Placeringsansv: Magnus Johansson, 076-7870740, 0382 - 100 66
Platsantal: 19 + 3 träningslägenheter


Målgrupp: Kvinnor från 18 år med självdestruktiva beteenden.

Vi utför neuropsykiatriska utredningar på beställning av kund.

Behandlingsinnehåll: Standard DBT, KBT. Vi har kompents att genomföra MI, återfallsprevention och PTSD-behandling. ASI kompetens

Genomförande:

Genomförandeplanen upprättas tillsammans med klienten och placerare inom 2 veckor utifrån det uppdrag och behov som finns. Genomförandeplanen ligger till grund för de insatser som görs utifrån klientens problemområden och behov. Uppföljning efter önskemål dock minst var tredje månad.

Boende och sysselsättning:

Alla rum har egen dusch och toalett, se panoramafilm. Fri tillgång till snabbt WiFi internet (fiberanslutning)
Strandhagen bekostar fritidsaktiviteter så som simhall och gym tre tillfällen i veckan, utförs både med personal och enskilt.
Ridlektioner i grupp om 5 personer/tillfälle i veckan vid närliggande ridklubb (5 min)

Utslussning/Eftervård:

Målet är att klienten ska kunna genomföra en hållbar hemflyttning. I samband med att arbetet med hemflyttning intensifieras är det avgörande att klienten har ett identifierat nätverk på hemmaplan. Kontaktpersonen jobbar mot nätverken inom socialtjänst, psykiatriska öppenvården, anhöriga, sysselsättning och boende. I det arbetet ingår att ge kunskap om klientens kognitiva funktioner samt hur dessa påverkar vardagslivet.

Skola/Kursverksamhet

Samarbete med vuxenskolan i Sävsjö. Arbetsträning i reell miljö.

Geografi: Sävsjö ligger på småländska höglandet med sju mil till Jönköping och sju mil till Växjö. Tåg och bussförbindelser. Från behandlingshemmet är det ca två km till Sävsjö centrum.

Huvudman: Vardaga Nytida Omsorg AB

Org nr: 556334-1659

Upptagningsområde: Hela Sverige.

Ramavtal:
Borås Bollebygd Herrljunga Vårgårda Svenljunga Tranemo Ulricehamn Marks kommun Göteborg stad Härryda Kungsbacka Kungälv Lerum Lilla Edet Mölndal Stad Orust Partille Stenungsund Tjörn Öckerö Jönköping Aneby Eksjö Gislaved Gnosjö Habo Jönköping Mullsjö Nässjö Sävsjö Tranås Vaggeryd Vetlanda Värnamo Kriminalvården Uppsala kommun Enköping Håbo Knivsta Tierp Östhammar

Inskrivningsförfarande: När förfrågan kommit från kund planeras ett informationsbesök in. Är det svårighet att ta sig till Strandhagen kommer representant från Strandhagen att träffa klient och handläggare i hemkommunen. Handläggaren i kommunen skriver ett uppdrag och förmedlar detta till Strandhagen före placeringens start. Därefter skrivs ett placeringsavtal.

Övriga upplysningar: Leg Läkare specialist i psykiatri/Leg psykoterapeut som är på Strandhagen en heldag var fjortonde dag samt vid behov övrig tid kontaktas per telefon.

Personalkategorier:
Socionom, skötare, specialistsjuksköterskor i psykiatri, distriktssköterska, steg 1 psykoterapeuter i KBT med vidareutbildning i DBT, vaktmästare, kökspersonal samt administrationspersonal.

"Nytida Strandhagen i Sävsjö" ansvarar för riktigheten i uppgifterna på denna sida samt för eventuella upphovsrättsfrågor avseende bilder, filmer och broschyrer länkade till denna sida. HVBGuiden.se är inte en tillståndsmyndighet. Verksamheterna ansvarar själva för riktigheten i respektive tillstånd. Läs mer på Inspektionen för Vård och Omsorg: ivo.se

Behandlingsformer
DBT
KBT
Kognitiv Psykoterapi
MI, motiverande samtal
Diagnosgrupp
ADHD
Alkohol
Aspergers syndrom
Autismspektrumdiagnos
Bipolär sjukdom
Borderline
Dubbeldiagnos
Fobier/Depressioner
Läkemedelsberoende
Narkotika
Neuropsykiatriska diagnoser
Posttraumatisk Stressyndrom - PTSD
Ångestsyndrom
Målgrupp
Endast kvinnor
Särskilda upplysningar
Kontraktsvård enligt Lagen om kriminalvård
LPT
LVU
Personalhandledning
Tillståndsbevis utfärdat av IVO