Sveriges största söktjänst för Hem Vård och Boende
Nyhet! Endast för Socialtjänsten. Kostnadsfri placeringshjälp, mån-fre kl 9-16.  020-10 40 99
Glömt lösenordet?

Basta Norsesund

Tfn: 033-261200

Besöksadress: Norsesundsvägen 140, Alingsås
Postadress: Norsesundsvägen 140, 441 63 Alingsås
Föreståndare: Linda Simemark, 0706-261851
Placeringsansv: Sabina Tiderman, 0706-260441
Platsantal: 18


Målgrupp: Basta Norsesund tar emot personer från 18 år och uppåt. Kvinnor, män och par.

Behandlingsinnehåll: Basta är ett brukarstyrt socialt företag som erbjuder en ettårig arbetsinriktad missbruksrehabilitering. Kommunen betalar endast för det första året på Basta där efter finns det möjlighet att stanna kvar inom verksamheten och på sikt bli medarbetare. Rehabiliteringen sker på dagtid på någon av Bastas arbetsplatser. Bastas arbetsplatser: Klottersanering, billrekond, kök, gård och fastighetsunderhåll, embalagehantering. Basta hjälper till med provtagning samt läkarkontakt för körkortstillstånd och efter avlutat rehabiliteringsår kan personen ansöka om att få sitt körkort finansierat.

Bastas Grundstenar

Arbetets roll: Arbetet ger försörjning, social gemenskap, personlig identitet och möjlighet till kommunikation. Allt detta leder till en ökad självkänsla som är en förutsättning för en lyckad rehabilitering.

Kvalitetsmedvetande: Slit och släng präglar ofta en missbrukares liv. Många har svårt att upprätthålla en kvalité i livet. Att diskutera kvalitet med medarbetaren är nödvändigt om man ska driva ett framgångsrikt företag. Diskussionen leder vidare till samtal om vilken kvalité jag har i min relation till anhöriga och i umgänget med mina medmänniskor.

Ekologiskt tänkande: Långvarigt missbruk ger fysiska skador. Medvetenheten om detta kommer när man är på väg bort från drogerna. Detta leder till att man vill förbättra sin hälsa. Som i sin tur leder till att man funderar på vilken mat man äter. På Basta utgår vi från detta för att diskutera ekologi och miljö i allmänhet.

Solidaritet: Begreppet solidaritet kräver handling för att inte bli ett honnörsord utan förpliktelser. Precis som ekologi måste solidaritet göras vardagsnära. Basta har ett faddersystem. Faddern hjälper dig att komma till rätta i den nya miljön och använder sin fritid för att stödja nykomlingen. En gång i tiden var faddern ny på Basta och någon annan gav av sin fritid till honom eller henne.

Oberoendets stolthet: Som missbrukare har man ett stort antal tilltrasslade beroendeförhållanden. Företagandet och arbetet på Basta ger missbrukaren makt att själv ta ansvar för det han eller hon beslutar och gör. Det blir mindre utrymme att skylla misslyckanden på andra Men det betyder också att framgångarna är dina och inte andras.

Exemplets makt: Denna grundsten bygger på principen att “barn gör inte som du säger utan som du gör”. Basta styrs av människor som själva har missbruk och kriminalitet bakom sig. De är beviset på att ett bättre liv är möjligt.

Geografi: Alingsås

Org nr: 556688-6411

Upptagningsområde: Hela landet

"Basta Norsesund" ansvarar för riktigheten i uppgifterna på denna sida samt för eventuella upphovsrättsfrågor avseende bilder, filmer och broschyrer länkade till denna sida. HVBGuiden.se är inte en tillståndsmyndighet. Verksamheterna ansvarar själva för riktigheten i respektive tillstånd. Läs mer på Inspektionen för Vård och Omsorg: ivo.se

Broschyrer
Målgrupp
Kvinnor och män
Par