HVBGuiden.se
HVBGuiden.se
Hitta rätt HVB-hem, familjehem, stödboende, skyddat boende eller öppenvård
Glömt lösenordet?

Anders Öfvergård

Missbruk & DrogerHVBKriminalitet, Hot & VåldSamtal, Bemötande & Konflikthantering

Foto: Jakob Dahlström/TV4

"Vi kan inte blunda längre - drogerna har tagit över Sverige"

Kriminella gäng slåss om drogmarknaden och allt fler faller offer för de knarkrelaterade krigen. Det finns samband mellan drogerna, dödsskjutningarna och sprängningarna som förekommit en hel del i Sverige den senaste tiden. Kriminell har blivit ett yrke och de kriminella lever på droger.

I dokumentärserien "Anders och knarket" ger sig programledaren Anders Öfvergård ut på en resa genom Sverige för att ta reda på omfattningen av problemen orsakade av droger. Anders besöker skolor, nattklubbar, förortskällare och småstäder över hela landet. Han träffar langare, odlare, brukare, offer - och de som gör allt för att bekämpa missbruket. Han pratar även med ungdomar för att få deras syn på droger.

Vi har bjudit in Anders Öfvergård för att få en aktuell bild av drogerna i Sverige utifrån hans erfarenheter och få svar på:

  • Hur utbredd är narkotikan i Sverige?
  • Varför har drogkonsumtionen ökat dramatiskt i Sverige de senaste åren?
  • Vilka krafter ligger bakom?
  • Hur ser det ut i skolorna?
  • Hur kommer drogerna hit/Hur smugglas de in?
  • Var sker handeln?
  • Hur kan inflödet bromsas?
  • Vad kan du i din yrkesroll göra åt problemen?

Drogerna är billigare än någonsin eftersom utbudet är större. Samtidigt är det otroligt enkelt att få tag på droger genom sociala medier.
"Drogerna är ett utbrett samhällsproblem och det har skett en normalisering som har tagit oss med stormsteg. Vi kan inte stoppa huvudet i sanden längre."

Anders Öfvergård, krögare, föreläsare, programledare i den svenska dokumentären "Anders och knarket" på TV4 och han har även personliga erfarenheter av drogproblem.

Vill du ha mer information eller boka?

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi.