HVBGuiden.se
HVBGuiden.se
Hitta rätt HVB-hem, familjehem, stödboende, skyddat boende eller öppenvård
Glömt lösenordet?

B Robert Andersson

HVBKriminalitet, Hot & VåldMissbruk & Droger

B Robert Andersson, terapeut, författare och föreläsare som har utvecklat behandlingsprogram inom svensk beroendevård.

Robert växte upp i ett hem med alkohol- och drogmissbruk. Det förekom ofta häftiga bråk mellan de vuxna och Robert utsattes regelbundet för våld. Han fann tillflykt hos sin stora förebild, sin farfar, men det var han som utsatte honom för sexuella övergrepp när Robert ifrån 4 års ålder. Redan i tidig ålder blev Robert bråkig och ägnade sig åt vandalism. 15 år gammal hamnade han i ett problemområde i Uppsala, där hans frånskilda mamma bodde, och här blev det raka vägen in i kriminalitet och missbruk. Robert levde ett destruktivt liv fram tills han var 28 år, då han med hjälp av socialtjänst och Kriminalvård fick komma till ett behandlingshem.

Robert har skrivit boken "Jag ska döda er alla". Det var de orden som ekade i hans huvud som barn - att ge igen med kraft.

Föreläsningens innehåll:
Drivkrafterna i kriminalitet, Tankemönster, Brottsprocesser, Den kriminella världsbilden, Faser i utveckling av kriminalitet, Att bemöta kriminella brukare - verktyg och arbetsmetodik samt bakomliggande faktorer som trauma och berövade behov.

Robert kommer även att berätta om sina egna erfarenheter kring kriminalitet, missbruk, våld och övergrepp. Ett av hans mål med sina föreläsningar är att bryta tystnaden kring sexuella övergrepp mot barn.

Vill du ha mer information eller boka?

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi.