HVBGuiden.se
HVBGuiden.se
Hitta rätt HVB-hem, familjehem, stödboende, skyddat boende eller öppenvård
Glömt lösenordet?

Jill C. Faulkner

LSSNeuropsykiatrisk funktionsnedsättning

Jill C. Faulkner är autistisk och en av branschens ledande föreläsare tack vare sitt inifrånperspektiv och brinnande intresse för samhällsfrågor som rör NPF. Hon berättar sin historia och knyter an till LAB - lågaffektivt bemötande, metoden som går ut på att anpassa omgivningen för att förebygga problemskapande beteenden.

Genom att kombinera sin egen erfarenhet av att vara autistisk med aktuell forskning och beprövade metoder har hon en unikt sätt att med glimten i ögat förmedla kunskap, förståelse och lösningar på vanliga och ovanliga utmaningar som kan dyka upp i alla livssituationer.

Beskrivning av föreläsningsämnen:

På nätet utan gränser

Jill berättar om hur det är att vara autistisk och hur nätet har hjälpt henne och många andra unga med NPF. Hur stor roll spelar Internet i strävan efter att ha ett fungerande liv med NPF och hur använder vi det som ett ömsesidigt hjälpmedel? Nätet är riskfyllt, men har inga gränser när det kommer till att hitta lösningar i kontakten med socialtjänsten.

Att växa upp och leva som autistisk

Ca 1% av befolkningen lever med autism. Jill C. Faulkner är en av dem och fick sin diagnos, Asperger Syndrom, redan när hon var 10 år. Hon var icke-stereotypt utåtagerande och hade utbrott till följd av frustration inför en oförstående omvärld. Med hjälp av tidiga insatser som specialskola och LSS-boende ökade förståelsen åt båda håll och Jills liv började fungera mycket bättre. Hon berättar öppet om hur det är att få utbrott, om vad omvärlden kan göra, om gränsdragningsproblematik, självmedicinering, yrkesliv och om hur det är att skaffa och behålla vänner när man inte alltid vet vad man ska göra med dem. I dag har Jill ett fungerande liv och en djup förståelse för många aspekter av livet med diagnos. Hon är ett bevis på att svagheter kan vändas till styrkor.

Vill du ha mer information eller boka?

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi.