HVBGuiden.se
HVBGuiden.se
Hitta rätt HVB-hem, familjehem, stödboende, skyddat boende eller öppenvård
Glömt lösenordet?

Lasse Mattila

HVBPsykisk ohälsa

"Utsatthet och Utanförskap bland barn och unga"

Lasse brinner för att förebygga utsatthet och utanförskap bland barn och unga. Med bakgrund i ett maskrosbarns uppväxt i Finland tog drömmen om en fotbollskarriär Lasse till proffslivet i Sverige, Norge och Brasilien. Under sina 15 år inom proffsfotbollen utbildade sig Lasse till bland annat socionom och hans sociala engagemang har med åren växt sig allt större. Idag har Lasse över tjugo års erfarenhet av arbete med och för barn och unga i utsatta livssituationer, däribland som skolkurator och som arbetsledare inom socialtjänsten.

Under sin föreläsning delar han med sig av sina samlade livs- och yrkeserfarenheter och bjuder på ett unikt sätt, bland annat med hjälp av musiken, på både fakta, verkliga exempel och konkreta råd om hur vi vuxna kan göra skillnad i våra barn och ungas liv. Lasse synliggör utanförskapets mänskliga och samhällsekonomiska kostnader, och påvisar med konkreta exempel hur vi kan både bryta och förebygga utsatthet och utanförskap.

Ur innehållet:

  • Psykisk ohälsa – vad är det?
  • Psykiska ohälsans uttryck, omfattning och kostnader (lokalt, nationellt)
  • Att förstå och arbeta med psykisk ohälsa
  • Barns och ungas behov och livsvillkor
  • Framgångsfaktorer i det sociala barn- och ungdomsarbetet
  • Evidensbaserad praktik för ökad psykisk hälsa bland barn och unga
  • Samverkan för ökad psykisk hälsa

Föreläsare: Lasse Mattila är socionom, författare och handledare inom psykosocialt arbete. Lasse har arbetat med utsatta barn och ungdomar i över 25 år, detta bl.a. inom socialtjänsten, som skolkurator och som arbetsledare i kommunalt samarbete mellan socialtjänst, skola och kultur- och fritidsförvaltning. Senaste sju åren har Lasse arbetat som enhetschef och handledare inom området för förstärkt jour- och familjehemsvård, föreläsare och författare. Lasse är även författare till böckerna ”Att förebygga livslångt utanförskap” och ”Att bygga bärande relationer”.

Vill du ha mer information eller boka?

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi.