Sök- och placeringstjänst inom HVB och familjehem
< Tillbaka

Återvinning ökar stort

Vad är det som håller och inte håller? Det visar sig när sakerna återvänder till Hjälpmedel Stockholms laxrosa fyravåningslänga.

Mellan år 2018 och 2020 har mängden rekonditionerade hjälpmedel ökat med runt 20 procent. I fjol gick omkring 33 000 hjälpmedel från återtaget till lagret.

Till Hjälpmedel Stockholm kommer årligen runt 50 000 lite större artiklar i retur: rollatorer, rullstolar, el-rullstolar, madrasser och hygienhjälpmedel. Det som kasseras är oftast enklare och mindre hjälpmedel, som kryckor, toasitsar och äldre rollatorer. Hjälpmedel som är anpassade för en viss individ, är det ofta lite mer jobb med att återställa men andelen som återvinns är stor.

– Av dessa skrotas bara cirka sju procent, säger Nino Ravetti som arbetar med återvinning.

Källa: www.habilitering.se

Fler artiklar Visa alla artiklar

Snabbare larmkedja ska stoppa unga våldsutförare

Polisen ska larmas direkt när barn och unga i riskzon avviker från SiS-och HVB-placeringar. Snabbare insatser krävs för att förhindra att unga begår grova våldsbrott på uppdrag av kriminella nätverk. Läs mer

    Ersta LSS växer – startar nya boenden i Uppsala

    Verksamhetsfältet LSS är ett område man känner starkt för inom Ersta Diakoni. Förra året startade Ersta fyra LSS-boenden i Stockholm, och fortsätter nu att växa genom att öppna två nya boenden i Uppsala. Regionens närhet till verksamheterna i Stockholmsområdet gör Uppsala extra lämpligt. Läs mer