Sök- och placeringstjänst inom HVB och familjehem
< Tillbaka

Fords nya laddrobot ska hjälpa funktionshindrade

Ford har, tillsammans med studenter på Dortmunds tekniska universitet, utvecklat en robotiserad elbilsladdare som automatiskt kopplar in sig själv till bilen.

Det enda föraren behöver göra är att parkera bilen bredvid laddstolpen och aktivera den via appen – sedan sköter maskinen resten.

Tanken är att apparaturen ska underlätta laddstoppen för funktionshindrade. I framtiden skulle den kunna installeras på handikapp-parkeringar, i privata hem och i parkeringsgarage.

Idén med robotiserade elbilsladdare är inte ny. Tesla utvecklade redan 2015 en prototyp för en ormliknande apparat som automatiskt hittar in i bilens ladduttag när den är parkerad i garaget.

Det finns också idéer för självkörande batterivagnar som kör omkring i parkeringshus och laddar upp bilar på beställning. Volkswagen utvecklade en prototyp för en sådan år 2020. 

Källa: www.vibilagare.se

Fler artiklar Visa alla artiklar

Snabbare larmkedja ska stoppa unga våldsutförare

Polisen ska larmas direkt när barn och unga i riskzon avviker från SiS-och HVB-placeringar. Snabbare insatser krävs för att förhindra att unga begår grova våldsbrott på uppdrag av kriminella nätverk. Läs mer

  • Lagstiftning
  • Barn och unga

Ersta LSS växer – startar nya boenden i Uppsala

Verksamhetsfältet LSS är ett område man känner starkt för inom Ersta Diakoni. Förra året startade Ersta fyra LSS-boenden i Stockholm, och fortsätter nu att växa genom att öppna två nya boenden i Uppsala. Regionens närhet till verksamheterna i Stockholmsområdet gör Uppsala extra lämpligt. Läs mer

  • Reportage