HVBGuiden.se
HVBGuiden.se
Hitta rätt HVB-hem, familjehem, stödboende, skyddat boende eller öppenvård
Glömt lösenordet?
 

Vinga Sol HVB

Tfn: 073-5316012

Besöksadress: Stolmakaregatan 5, Vetlanda
Postadress: Stolmakaregatan 5, 574 38 Vetlanda
Föreståndare: Lise-Lotte Jansson, 073-5316012
Platsantal: 6
Lagrum: LVU, SoL 7.1.1


Målgrupp: Vi tar emot pojkar i åldern 13-17 år med psykosocial problematik där det kan förekomma olika typer av behov såsom tex en problematisk skolgång och ofrivillig isolering, att ungdomen visat tendenser på kriminalitet och provar droger samt placeringar enligt LVU.

Behandlingsinnehåll: Vår grundsyn utgår ifrån att alla människor alltid gör sitt bästa utifrån sina förutsättningar och vi erbjuder en boendemiljö utifrån miljöterapeutiska värden. Alla insatser genomsyras av ett lågaffektivt förhållningssätt där struktur och förutsägbarhet är grundläggande för att skapa trygghet och förutsättningar för att utvecklas och skapa goda relationer mellan ungdom och personal. Genom att bygga relationer och skapa tillit vill vi lägga grund för en positiv förändring och utveckling hos ungdomen. Vårt arbete syftar till att hjälpa ungdomarna att utveckla hållbara och positiva strategier för ett gott och meningsfullt liv. Vi använder vi oss av evidensbaserade metoder med flexibla och individuella lösningar för varje ungdom, där insatserna alltid ska utgå från en professionell behovsbedömning och följas upp enligt genomförandeplanen.
Vi vill inkludera ungdomens familjenätverk så långt det är möjligt och lämpligt, de utgör en viktig resurs och en blivande del av ungdomens framtida liv.
För varje enskild ungdom upprättas en behandlingsplan enligt BBIC utifrån det uppdrag som är överenskommet med socialtjänsten.
Varje ungdom får en eller två kontaktpersoner som arbetar extra nära ungdomen och vår föreståndare samordnar behandlingsinsatserna, säkerställer att insatserna dokumenteras, genomförs, följs upp och revideras utifrån behandlingsplanen.

Geografi: Centralt i Vetlanda.

Huvudman: AB Signum Individstöd

Org nr: 556784-0391

Upptagningsområde: Hela Sverige

Inskrivningsförfarande: Gemensam planering för inskrivning utifrån förutsättningarna.

"Vinga Sol HVB" ansvarar för riktigheten i uppgifterna på denna sida samt för eventuella upphovsrättsfrågor avseende bilder, filmer och broschyrer länkade till denna sida. HVBGuiden.se är inte en tillståndsmyndighet. Verksamheterna ansvarar själva för riktigheten i respektive tillstånd. Läs mer på Inspektionen för Vård och Omsorg: ivo.se

Behandlingsmetod
ESL
Lösningsfokuserat arbetssätt
MI, motiverande samtal
Miljöterapi
Trauma
Lagrum
Insats / LVU
Insats / Socialtjänstlagen (SoL) 7 kap. 1 § p. 1
Målgrupp
Endast pojkar
Sjukdomar och Besvär
ADHD / ADD
Autismspektrum
Depression
Neuropsykiatriska diagnoser
PTSD, Posttraumatisk Stressyndrom
Psykosocial problematik
Tourettes syndrom
Trauma
Ångestsyndrom
Särskilda upplysningar
Tillståndsbevis utfärdat av IVO