HVBGuiden.se
HVBGuiden.se
Hitta rätt HVB-hem, familjehem, stödboende, skyddat boende eller öppenvård
Glömt lösenordet?

HVB Hindås

Tfn: 0760308505

Besöksadress: Pulkavägen 4, Hindås
Postadress: Box 2130, 43302 Sävedalen
Föreståndare: Karin Cederberg, 0760 30 85 05
Placeringsansv: Karin Cederberg, 0760 30 85 05
Platsantal: 8
Lagrum: LVU, SoL 7.1.1


Målgrupp: HVB Hindås erbjuder heldygnsomsorg till killar i åldern 15-19 år både enligt SoL och LVU, som av olika skäl inte kan bo hemma. Det kan bero på problematiska relationer, socialt nedbrytande beteende, vistelse i olämpliga miljöer eller andra svårigheter. Ungdomarna som kommer till oss i Hindås kan ha placeringar som tidigare har havererat eller så är placeringen hos oss den första.

Behandlingsinnehåll: Vi ger den omsorg, stöd och motivation som behövs för att vända tillvaron mot en positiv utveckling. Vi erbjuder ett varmt och ombonat hem där ungdomarna kan trivas, växa och utvecklas. Vi arbetar utifrån den välfungerande familjen och teorierna traumamedveten omsorg och lågaffektivt bemötande. Det innebär att vi möter varje ungdom med respekt, förståelse och empati.

Vi har delat in vårt processarbete i fem fokusområden:
- Trygghet och Anknytning, vi erbjuder en välplanerad och stödjande miljö med trygga vuxna där förtroendefulla, positiva relationer kan växa.
- Struktur och Rutiner, vi har vardagsrutiner och strukturer som ger stabilitet och förutsägbarhet. Det hjälper också ungdomarna att organisera sina liv.
- Positiv kommunikation, vi är lyhörda för varandras behov och känslor och vi har en öppen och stödjande kommunikation.
- Utbildning och Färdighetsutveckling, alla som placeras hos oss har och motiveras till sysselsättning.
- Känslomässigt stöd, vi stöttar ungdomarna i deras känslomässiga hälsa på så sätt att vi hjälper till att identifiera, sätta ord på och uttrycka olika känslor samt hitta strategier för att hantera dem.

Geografi: HVB Hindås ligger i den lilla natursköna orten Hindås i Härryda kommun mittemellan Göteborg och Borås. I Hindås finns bland annat idrottsföreningar, pizzeria, gym, vandringsleder, kiosk och ICA-butik. Nära till skidbacken Bollekollen och höghöjdsparken Buaskogen.

Org nr: 559402-7186

Upptagningsområde: Hela Sverige

Inskrivningsförfarande: Placeringsförfrågan sker direkt till föreståndaren. Studiebesök på plats eller digitalt är önskvärt, om möjligt men vi kan även ta emot på kort varsel. Föreståndaren gör en lämplighetsbedömning.
Hämtning med bil och personal inför placering kan ombesörjas.

Språk: Svenska
Engelska
Serbokratiska
Asyriska
Syriska
Arabiska
Somaliska
Vid behov anlitas tolk

Övriga upplysningar: Vi är tillgänglighets anpassade.

Samarbetsavtal med extern psykoterapeut Rikard Martelur för utredningsuppdrag, känsloskola, enskild terapi och familjeterapi.
Rikard är socionom och legitimerad psykoterapeut med familjeinriktning. Han har därutöver en mängd vidareutbildningar inom bland annat psykotraumatologi, DBT, EMDR, MBT, CFT, EFT och KBT. Rikard är eklektiker och använder sig av den metod som är mest verksamt i den faktiska situationen i allians med patienten, bedriver både individualterapi och gruppterapi.
Förutom att bedriva psykoterapi för individer, par och familjer har Rikard sedan 2012 arbetat på konsultbasis med att utveckla fungerande organisationer och personalgrupper, samt att handleda chefer och medarbetare i hur de kan skapa psykologiskt trygga arbetsplatser.

"HVB Hindås" ansvarar för riktigheten i uppgifterna på denna sida samt för eventuella upphovsrättsfrågor avseende bilder, filmer och broschyrer länkade till denna sida. HVBGuiden.se är inte en tillståndsmyndighet. Verksamheterna ansvarar själva för riktigheten i respektive tillstånd. Läs mer på Inspektionen för Vård och Omsorg: ivo.se

Behandlingsmetod
Copingskills training
DBT
Familjeterapi
KBT
MI, motiverande samtal
Miljöterapi
Mindfulness
PDT, Psykodynamisk Psykoterapi
Trauma
ÅP
Lagrum
Insats / LVU
Insats / Socialtjänstlagen (SoL) 7 kap. 1 § p. 1
Målgrupp
Endast pojkar
Sjukdomar och Besvär
ADHD / ADD
Antisocial personlighetsstörning
Autismspektrum
Bipolär sjukdom
Borderline / Emotionell Instabil Personlighetsstörning
Depression
Dubbeldiagnos / Samsjuklighet
Fobier
Neuropsykiatriska diagnoser
OCD, Tvångssyndrom
PTSD, Posttraumatisk Stressyndrom
Psykosocial problematik
Trauma
Ätstörning
Ångestsyndrom
Särskilda upplysningar
Akuthem
Kan ta emot rörelsehindrade
Tillståndsbevis utfärdat av IVO