HVBGuiden.se
HVBGuiden.se
Hitta rätt HVB-hem, familjehem, stödboende, skyddat boende eller öppenvård
Glömt lösenordet?

K Rehab Odengatan

Mobil: 072-539 55 50
Tfn: 070-344 59 02
Fax: 010-458 61 45

Besöksadress: Odengatan 26, Sandviken
Postadress: Odengatan 26, 811 34 Sandviken
Föreståndare: Annica Björkman, 070-222 68 99
Placeringsansv: Mårten Johansson, 070-226 31 66
Platsantal: 9
Lagrum: SoL 7.1.1, SoL 4.1


Målgrupp: Kvinnor och män, mellan18-40 år, med särskilda behov av individanpassad vård och behandling för samsjuklighet, dvs missbruk/beroende i kombination med psykisk ohälsa.
Placering kan ske med stöd av SoL, LVU, 27§ LVM.

Behandlingsinnehåll: Ett HVB-hem för vuxna 18-40 år som är motiverade till en livsstilsförändring men som behöver stöd för att klara ett fungerande liv i eget boende.

Odengatan är ett kollektivt boende vilket innebär att du bor i eget rum i ett stort och trivsamt hus tillsammans med andra. Under den tid du bor hos oss vill vi att du ser på det som ditt hem där vi äter mat, sköter om trädgården och städar tillsammans. Vi ser vardagliga rutiner och aktiviteter som en del av behandlingen och förändringsarbetet.

Du får träna och förbereda dig för ett så självständigt liv som möjligt. Vi har vår grund i KBT och arbetar individuellt och i grupp med CRA, A-CRA, ÅP, MET och motiverande samtal.
Vi erbjuder ett HVB där du har möjlighet att utvecklas med insatser som kännetecknas av pedagogiska, sociala och utåtriktade aktiviteter.

Hos oss är det möjligt att inleda en substitutionsbehandling, förutsatt att det finns ett samarbete med en LARO-mottagning. För personer som redan ingår i substitutionsprogram erbjuder vi fortsatt medicinering. Möjlighet till abstinensvård vid återfall.

UTSLUSSNINGSMÖJLIGHETER:
Odengatan erbjuder eftervård från 21 år i form av tillfälligt boende i lägenhet. I lägenheten får du möjlighet att träna på att sköta ett hem och hushåll. Du får med stöd av personal från Odengatan förberedas inför framtiden. Personal från Odengatan har regelbunden tillsyn, erbjuder stödsamtal och stödjer dig i frågor gällande myndighetskontakt, ekonomi, boende och sysselsättning. Utifrån uppdragsgivarens och dina gemensamma önskemål och krav skräddarsyr vi tillsammans en hållbar utslussning. Till detta boende kan även öppenvårdsinsatser kopplas på utifrån dina individuella behov. Det finns även möjlighet att placeras direkt i stödboendelägenhet efter matchning och bedömning.

Vi erbjuder:
»Missbruksbehandling i grupp.
»Motiverande samtal.
»Social färdighetsträning – hur du hanterar med- och motgångar samt skapar och bevarar sunda relationer.
»ADL, träna för att klara ett eget boende.
»Personal dygnet runt med sovande jour.
»Medicinhantering och uppföljning av sjuksköterska.
»Möjlighet till samtalsterapi med KBT-terapeut.
»Möjlighet till kontakt med psykiater vid behov.
»Möjlighet till insättning och fortsatt LARO-behandling i samverkan med förskrivande beroendemottagning.
»Möjlighet till utslussning i lägenhet.
ȁngestskola.
»ADDIS ( Alkohol Drog Diagnos Instrument)
»Kriminalitet som livsstil.
»MRT, Moral reconation theraphy - ett manualbaserat strukturerat behandlingsprogram för kriminalitet och tillhandahåller en helhetslösning för att möta och behandla kriminalitet
»Skattningar: SCL-90, IDS-100, IDS-100, SCL-90, HAD, AUDIT, DUDIT, DUDIT-E, ASRS


Vi vill att du ska ha en önskan om en livsstilsförändring, att leva utan droger och att lära dig nya färdigheter. Vi vill också att du önskar ha en dygnsrytm där du sover på natten och är vaken på dagen. Vi vill att du är delaktig i de insatser som erbjuds och att du vill vara med i att sköta om vårt boende för din och allas trivsel.

Det du kan förvänta dig av oss på Odengatan är bland annat att du får ett respektfullt bemötande och att det finns en nyfikenhet på dina styrkor och dina utmaningar. Vi gör också en planering utifrån vårt grundschema tillsammans med dig utifrån dina specifika behov och önskemål.
Vi stödjer dig i kontakten med olika samhällsaktörer, t.ex. arbetsförmedling, försäkringskassa, budget- och skuldrådgivare, stöttning i boendefrågor.
Vi har också möjlighet att hjälpa dig att kombinera din vistelse hos oss med kommunal skola.
Vi kommer också att stötta och motivera dig de dagar det känns motigt samt uppmärksamma de framsteg du gör.

Geografi: Odengatan ligger i centrala Sandviken i Gävleborgs län.

Huvudman: K Rehab

Org nr: 556766-2720

Upptagningsområde: Hela landet.
Vi har ramavtal med följande:

SKL(Alingsås kommun; Arjeplogs kommun; Avesta kommun; Bergs kommun; Bodens kommun; Bollebygds kommun; Borgholms kommun; Borlänge kommun; Bräcke kommun; Ekerö kommun; Emmaboda kommun; Essunga kommun; Falköpings kommun; Falu kommun; Gagnefs kommun; Gullspångs kommun; Gällivare kommun; Götene kommun; Hedemora kommun; Herrljunga kommun; Hjo kommun; Hultsfreds kommun; Härjedalens kommun; Högsby kommun; Jokkmokks kommun; Kalix kommun; Kalmar kommun; Karlsborgs kommun; Karlshamns kommun; Karlskoga kommun; Kiruna kommun; Krokoms kommun; Leksands kommun; Lidköpings kommun; Ludvika kommun; Luleå kommun; Lysekils kommun; Malung-Sälens kommun; Mariestads kommun; Marks kommun; Melleruds kommun; Munkedals kommun; Mönsterås kommun; Mörbylånga kommun; Nybro kommun; Orsa kommun; Oskarshamns kommun; Pajala kommun; Ragunda kommun; Gotland kommun; Ronneby kommun; Rättviks kommun; Salems kommun; Skara kommun; Skövde kommun; Sotenäs kommun; Strömstads kommun; Strömsunds kommun; Säters kommun; Sölvesborgs kommun; Tanums kommun; Tibro kommun; Tidaholms kommun; Torsås kommun; Töreboda kommun; Vansbro kommun; Vara kommun; Vimmerby kommun; Vårgårda kommun; Västerviks kommun; Västerås kommun; Åmåls kommun; Åre kommun; Östersunds kommun; Österåkers kommun; Östhammars kommun)
Uppsala
Linköping
Örnsköldsvik (Sollefteå, Ånge, Kramfors)
Gävle LOV
Eskilstuna LOV f.26
Eskilstuna f. 21 (Flen, Gnesta, Katrineholm, Strängnäs, Trosa, Vingåker)
Knivsta (Heby, Tierp)
STIC ( Danderyd, Järfälla, Lidingö, Norrtälje, Sollentuna, Solna, Täby, Upplands-Bro, Vaxholm)
Älvsbyn
Enköping
Forshaga ( Arvika, Eda, Filipstad, Grums, Hagfors, Hammarö, Karlstad, Kils, Kristinehamn, Storfors, Säffle, Torsby, Årjäng)

Inskrivningsförfarande: Ansökan direkt till placeringsansvarig eller föreståndare.

Språk: Utöver svenska talar vi även engelska, kurmanjani, turkiska, finska, arabiska och sorani.

"K Rehab Odengatan" ansvarar för riktigheten i uppgifterna på denna sida samt för eventuella upphovsrättsfrågor avseende bilder, filmer och broschyrer länkade till denna sida. HVBGuiden.se är inte en tillståndsmyndighet. Verksamheterna ansvarar själva för riktigheten i respektive tillstånd. Läs mer på Inspektionen för Vård och Omsorg: ivo.se

Broschyrer
Behandlingsmetod
KBT
MI, motiverande samtal
Inriktning
LARO
Lagrum
Insats / SoL 4.1 - Bistånd för boende
Insats / Socialtjänstlagen (SoL) 7 kap. 1 § p. 1
Målgrupp
Kvinnor och män
Sjukdomar och Besvär
ADHD / ADD
Alkoholberoende
Antisocial personlighetsstörning
Autismspektrum
Bipolär sjukdom
Borderline / Emotionell Instabil Personlighetsstörning
Dubbeldiagnos / Samsjuklighet
Narkotikaberoende
Psykosocial problematik
Ångestsyndrom
Övriga psykossjukdomar
Särskilda upplysningar
Tillståndsbevis utfärdat av IVO