HVBGuiden.se
HVBGuiden.se
Hitta rätt HVB-hem, familjehem, stödboende, skyddat boende eller öppenvård
Glömt lösenordet?
 

Basta Bryggan Fristad & Basta Bryggan Nykvarn

Tfn: 033261200/0855241405
Fax: Nykvarn: 0855241065

Besöksadress: Tubbekulla gård 1, Sätravik, Borås, Nykvarn
Postadress: Tubbekulla gård 1, Tingsätra 6, 513 91, 155 92 Fristad, Nykvarn
Föreståndare: Fristad: Ulf Johansson, Nykvarn: Päivi Alm, 033261200, 0855241405
Placeringsansv: Fristad: Ulf Johansson, Nykvarn: Päivi Alm, 0730257639/0708117554
Platsantal: Fristad. 7 & Nykvarn: 7
Lagrum: LVM, LVU


Målgrupp: Bryggan tar emot personer från 18 år och uppåt, kvinnor, män även par.

Behandlingsinnehåll: Med Bryggans verksamhet vill Basta säkerställa möjligheten för människor i utanförskap att återhämta sig till exempel efter en medicinsk avgiftning, i väntan på en annan placering eller för att planera nästa steg i sin rehabilitering. Bryggan arbetar efter tanken om egenmakt (empowerment).

Bryggan är ett korttids, omvårdnadsboende, avsett bla för klienter som behöver ett längre komplement till den avgiftning sjukvården kan erbjuda.
På bryggan kan även placering ske av klienter som befinner sig i väntan på plats på ett annat HVB- Hem eller liknande, under en utredningstid etc.
Bryggans kunder är socialtjänsten. Med bryggans verksamhet vill Basta säkerställa att även människor som fortfarande är i aktiv missbruk eller efter avgiftning, med en önskan att sluta använda droger, kan komma ifrån sitt utanförskap och in i den gemenskapen som Bryggan erbjuder.

Klienten följer den placerade myndighetens behandlingsplan. Bryggan är enbart till för personer som inte är i behov av medicinsk avgiftning. På Bryggan tas täta drogtester, klienten behöver inte vara negativ på droger vid ankomst. Även slumpmässiga utandningsprover görs. Detta för att säkerställa att ingen missbrukar under sin vistelse på Bryggan.
På Bryggan läggs grunden för önskan om vidare drogfrihet & personalen arbetar stödjande & motiverande i vardagliga situationer som uppstår.
Bryggan erbjuder inte arbete, likt kärnverksamheten på Basta, därför förespråkar Bryggan kortare placeringstider, från några dagar till några månader. Bryggan erbjuder tillnyktring, omhändertagande, återhämtning, mat, sömn, och social gemenskap både med andra boende & personal.
Alla har nyrenoverade egna rum & det går att dra sig undan om man så vill. Det finns ett stort allrum med tv & möjlighet att titta på film.

Bryggan tar emot vuxna män, kvinnor även par. Klienter som behöver medicin för nedtrappning måste ha ett nedtrappning schema från ansvarig läkare. Vi tar emot personer med ADHD-medicinering & sömnmedicin. Även övrig medicinering enligt överenskommelse och individuell planering kan diskuteras. Personalen har MAS- delegation och ansvarar för att hämta & dela ut medicinen.

Verksamheten vänder sig till socialtjänsten samt andra aktörer inom området missbruk. På Bryggan följs de eventuella positiva värden på drogtester upp och sjunkande värden förväntas kort tid efter ankomst. Då Basta Bryggan inte erbjuder arbete, likt Bastas kärnverksamhet, så förespråkar Bryggan kortare placeringstider från några dagar till några månader.

Dygnet-runt personal finns vid behov i form av sovande jour. Dygnspris 1250 kr.

Geografi: Borås, Nykvarn

Huvudman: Basta Ideell förening

Org nr: 802017-8433

Upptagningsområde: Hela landet

Inskrivningsförfarande: Inskrivningssamtal vid ankomst. Bryggan tar emot alla dagar dygnet runt.

Språk: Engelska

Övriga upplysningar: Dygnspris 1250 kr.

"Basta Bryggan Fristad & Basta Bryggan Nykvarn" ansvarar för riktigheten i uppgifterna på denna sida samt för eventuella upphovsrättsfrågor avseende bilder, filmer och broschyrer länkade till denna sida. HVBGuiden.se är inte en tillståndsmyndighet. Verksamheterna ansvarar själva för riktigheten i respektive tillstånd. Läs mer på Inspektionen för Vård och Omsorg: ivo.se

Broschyrer
Lagrum
Insats / LVM
Insats / LVU
Målgrupp
Gravida
Kvinnor och män
Par
Sjukdomar och Besvär
ADHD / ADD
Alkoholberoende
Läkemedelsberoende
Narkotikaberoende
Neuropsykiatriska diagnoser
Psykosocial problematik
Ångestsyndrom
Särskilda upplysningar
Akuthem