Sveriges största söktjänst för Hem Vård och Boende
Nyhet! Endast för Socialtjänsten. Kostnadsfri placeringshjälp, mån-fre kl 9-16.  020-10 40 99
Glömt lösenordet?
 

Fristaden Skyddat boende

Tfn: 076-807 07 83

Föreståndare: Klas Andersson, 076-807 07 83
Placeringsansv: Klas Andersson, 076-807 07 83
Platsantal: 8


Målgrupp: Kvinnor och kvinnor med barn som är i behov av anonymt boende. Vi tar emot placeringar via socialtjänsten eller annan myndighet.

Behandlingsinnehåll: Varje klient får en kontaktperson som under boendetiden kontinuerligt har planerade samtal med klient. Kontaktpersonen ger även praktiskt stöd utifrån individens behov exempelvis kontakt med myndigheter, arbetsförmedlingen, vårdbesök eller liknande. Stödet har hela tiden syftet att hjälpa individen till ett självständigt liv.
Vid placering av klienter med barn hjälper vi till med nödvändiga kontakter med skola, förskola eller dagis.
Våra boenden består främst av lägenheter, men även boende i fristående hus kan arrangeras.
Fristadens lägenheter ligger centralt i en mindre mellansvensk tätort med promenadavstånd till bland annat affärer, skola, busshållplats och sjukvård. Inom nära räckhåll finns också natur, bad och friluftsliv.
Vi lägger vikt vid att våra boenden skall vara trivsamma och hemlika. De är inredda med möbler, köksutrustning och i fint skick. Boendena är självhushåll där tanken är att klienten ska återgå till att leva så normalt som möjligt. Vår personal finns dock till hands för hjälp med veckohandling och andra praktiska göromål. Ytor som finns att använda gemensamt för de boende är ett större sällskapsrum samt tvättstuga.
Boendet är försett med visst skalskydd men det absolut viktigaste skyddet är att bostadens placering förblir okänd och anonym. Vid ankomst till boende går vi igenom regelverket som finns för att upprätthålla säkerheten och tryggheten i boendet.
Boendet är ej bemannat dygnet runt men jourpersonal finns att ringa om akut situation uppstår.
En förutsättning för boende i Fristadens regi är klientens villighet till att samarbeta samt följa de regler som finns för de boendes bästa. Vi tar heller inte emot klienter som är kriminella, i ett aktivt missbruk eller inte klarar självhushåll.

Geografi: Gävleborgs län

Upptagningsområde: Hela landet

Inskrivningsförfarande: Kontakta föreståndaren via telefon eller mail, fristaden321@gmail.com

Språk: Engelska

Övriga upplysningar: Vi erbjuder studiebesök innan placering samt kostnadsfri hämtning av klient, även akut, vid behov.
Vi kan också erbjuda alternativ där husdjur är välkomna. Rörelsehinder är inget problem då vi har handikappanpassade lägenheter.
När klienten är redo för ett liv utanför boendet kan vi hjälpa till med utslussningslägenheter eller hus. Vi har även goda kontakter med privata fastighetsägare på orten.

"Fristaden Skyddat boende" ansvarar för riktigheten i uppgifterna på denna sida samt för eventuella upphovsrättsfrågor avseende bilder, filmer och broschyrer länkade till denna sida. HVBGuiden.se är inte en tillståndsmyndighet. Verksamheterna ansvarar själva för riktigheten i respektive tillstånd. Läs mer på Inspektionen för Vård och Omsorg: ivo.se

Behandlingsformer
MI, motiverande samtal
Diagnosgrupp
Hedersrelaterat
Misshandlade kvinnor
Målgrupp
Endast kvinnor
Föräldrar och barn
Särskilda upplysningar
Akuthem
Kan ta emot rörelsehindrade patienter
Skolundervisning