Sveriges största söktjänst för Hem Vård och Boende
Kostnadsfri placeringshjälp för socialtjänsten  020-10 40 99
Glömt lösenordet?
Åhörarmaterial

HVB-dagen

HVB-dagen är mötesplatsen för dig som samverkar med HVB-hem.

Vår idé är att HVB-dagen ska skapa goda förutsättningar för dig att träffa potentiella samarbetspartners, hitta nya HVB-hem, ta del av senaste nytt inom Hem, Vård och Boende och få massor med inspiration till din dagliga verksamhet.

Familjehemsdagen

Familjehemsdagen fokuserar på utveckling, möten och samverkan för professionella inom barn och ungdom.

Dagen innehåller tankeväckande och utbildande föreläsningar där besökaren får ta del av nyheter i branschen.

LSS-dagen

LSS-dagen är mötesplatsen för dig som arbetar med placering/biståndsbedömning inom LSS/SoL, har ledande befattning inom myndighet för personer med funktionsnedsättning eller är verksam inom socialnämnd.

Vår idé är att LSS-dagen ska skapa goda förutsättningar för dig att träffa potentiella samarbetspartners, fördjupa kunskap om och hitta nya LSS-verksamheter, ta del av senaste nytt inom verksamhetsområdet och få massor med inspiration till ditt dagliga arbete.

Program

Välkommen till en branschdag med inspirerande föreläsare:

8.30 Dagen inleds med kaffe/te, smörgås och registrering

9.30

"Möta människor med rättshaveristiskt beteende"
Föreläsare: Andreas Wedeen, legitimerad psykolog med kunskap om KBT och ACT.
Människor med rättshaveristiskt beteende anser sig ofta felaktigt och orättvist behandlade av sin omvärld. De kan i sin kamp för upprättelse göra tillvaron närmast outhärdlig för andra. Många gånger bottnar deras agerande i psykisk ohälsa. Andreas ger kunskap och redskap för att bemöta dessa personer på ett sätt som lindrar deras lidande samtidigt som du får eget andrum. Han presenterar den senaste forskningen som finns inom ämnet men ger oss även en fördjupad juridisk vägledning och flera exempel på svåra situationer.

10.15 Kaffe och mingel med utställarna

11.00
Föreläsningen fortsätter om "Rättshaveristiskt beteende"

12.00 Lättare lunch

13.00

"Att förlora ett barn till drogerna"
Föreläsare: Elisabet Greek, journalist, medförfattare och redaktör för den uppmärksammade boken - Vi begravde våra barn. I boken berättar 33 mammor om sina barn, som dog av droger eller läkemedel. En av dem var Elisabets son Björn.
Nästan 1 000 människor dör varje år i Sverige av narkotika eller narkotikaklassade läkemedel. Oftast börjar det med cannabis, men det kanske inte hjälper mot demonerna, oron eller prestationsångesten. Det är inga svårigheter att komma över Citadon, Metadon, Subutex, Oxycontin, Xanor och Tramadol. Spice, GHB och Fentanyl är ett sms eller mejl bort. Amfetamin och Heroin. Ibland, ibland inte.

Den 6 november 2015 fick Elisabet Greek samtalet som är varje förälders mardröm. Det som talade om att hennes son Björn hade hittats död. Björn blev 20 år, fyra månader och 23 dagar. Det var hans tid på jorden innan han dog av en överdos.
"Björn var killen med det sneda leendet och den kluriga blicken. Han ville alltid veta hur saker fungerade; han vände, vred, kollade och pillade på allting. Han tänkte och analyserade. Han var nyfiken och intresserad av sin omvärld. Omtyckt, social och artig. Känslig, med ett stort hjärta. Punktlig och pålitlig. Världens bästa storebror. Min son. Min son."

I föreläsningen berättar Elisabet öppet och personligt om hur Björn redan vid 13-årsåldern drogs ner i missbruket och beroendesjukdomen. Hon berättar också om hur det är att sörja ett barn och om att ändå orka leva vidare.
#stoppabegravningarna

14.00 Fika och mingel med utställarna

14.45

Föreläsningen fortsätter om "Att förlora ett barn till drogerna"

15.45

Vi avrundar dagen

Vi reserverar oss för eventuell programändring.