HVBGuiden.se
HVBGuiden.se
Hitta rätt HVB-hem, familjehem, stödboende, skyddat boende eller öppenvård
Glömt lösenordet?

LSS-dagen på 7A Odenplan

Välkommen till en kostnadsfri kunskaps- och inspirationsdag med fokus på utveckling, möten och samverkan för professionella inom LSS/SoL. LSSGuiden.se arrangerar en LSS-dag i Stockholm den 29 september 2022.

LSS-dagen är mötesplatsen för er som arbetar med placeringar och biståndsbedömningar inom LSS/SoL, har ledande befattning inom myndighet för personer med funktionsnedsättning eller är verksam inom socialnämnd. Vår idé är att LSS-dagen ska skapa goda förutsättningar för dig att träffa potentiella samarbetspartners, fördjupa kunskap om och hitta nya LSS-verksamheter, ta del av senaste nytt inom verksamhetsområdet och få massor med inspiration för ditt dagliga arbete.

Välkommen att föranmäla dig som besökare på LSS-dagen i Stockholm den 29 september 2022. Vi bekräftar din föranmälan via mejl. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

LSS-dagen är nu fullbokad för besökare och vi måste tyvärr stänga anmälan på grund av platsbrist.

Till anmälan

Program

Välkommen till en branschdag med inspirerande föreläsare:

8.30 Dagen inleds med kaffe/te, smörgås och registrering

9.30

"Verktyg för att hantera utmanande situationer och svåra samtal med barn och vuxna"
Föreläsare: Angelica Frithiof har 27 års erfarenhet av att utbilda, inspirera och handleda personal inom socialtjänst, vård och omsorg i ämnen som rör bemötande, svåra samtal, ledarskap och etik i praktiken.
Denna föreläsning ger dig teoretisk och handfast kunskap runt utmanande situationer och svåra samtal i ditt arbete. I en allt mer tidspressad arbetsmiljö är behovet av nytänkande större än någonsin. Här får du direkt anpassad kunskap och praktiska verktyg för att på ett etiskt och kreativt sätt möta människor i olika situationer. Du kommer även att få lära dig om bemötande och arbetsglädje mellan kollegor. Genom att levandegöra teoretiska kunskaper med tydliga exempel och verkliga ”case” så skapar Angelica en utbildning som både ger energi, inspiration och konkret vägledning.

10.15 Kaffe och mingel med utställarna.

11.00
Föreläsningen fortsätter.
Föreläsare: Angelica Frithiof.


12.00 Lättare lunch

13.00

"Reformering av personlig assistans 230101 med avseende på behovet av aktiv tillsyn"
Föreläsare: Finn Kronsporre, jurist och konsult.

Kriteriet ”ingående kunskaper om den funktionshindrade” slopas. Dessutom införs ett schablonavdrag för föräldraansvar (föräldraavdrag). Vi tittar närmare på vilka behov som avses och vad detta innebär för kommunerna. Vi tittar också närmare på vad införandet av föräldraavdrag innebär för barns rätt till personlig assistans.

14.00 Fika och mingel med utställarna

14.45

"Alla mina 30 barn - och deras släkt" 
Föreläsare: Thomas Ardenfors, jour- och familjehemspappa till 30 barn, föreläsare, författare till bland annat boken "Alla mina 30 barn".
Runt 20 400 barn och unga placerades i familjehem i Sverige under 2019. Av de familjehemsplacerade var 60 procent pojkar och 40 procent flickor.*
30 av dessa barn och unga har bott hos familjen Ardenfors. Thomas och Sussi Ardenfors har tagit emot barn under nästan 30 år och de vill fortsätta att göra skillnad för utsatta barn i trettio år till. Under föreläsningen kommer Thomas bland annat dela med sig av erfarenheter som rör både placerade barn och deras föräldrar där det visat sig finnas pågående stöd inom ramen för LSS eller att det ska inledas/pågår en utredning om ytterligare stöd.

Thomas kommer även att berätta om sina erfarenheter av att vara jour- och familjehemspappa, om glädjeämnen och svårigheter som följer med ett barn som ofta haft en tuff förhistoria, och om alla barn och föräldrar de mött sedan de började ta hand om andras barn för 30 år sedan. Thomas föreläser för kommuner i hela landet.

Avslutningsvis kommer vi att få tips och råd för en lyckad placering.

15.45

Vi avrundar dagen 

Vi reserverar oss för eventuell programändring.

Till anmälan

LSS-dagen Stockholm - 29 september 2022

Datum: 2022-09-29
Tid: 08:30-15:45
Ort: Stockholm
Plats: 7A Odenplan

Detta formulär är ej öppet för svar Åhörarmaterial


HVB-dagen

HVB-dagen är mötesplatsen för dig som samverkar med HVB-hem. Vår idé är att HVB-dagen ska skapa goda förutsättningar för dig att träffa potentiella samarbetspartners, hitta nya HVB-hem, ta del av senaste nytt inom Hem, Vård och Boende och få massor med inspiration till din dagliga verksamhet.


Familjehemsdagen

Familjehemsdagen fokuserar på utveckling, möten och samverkan för professionella inom barn och ungdom. Dagen innehåller tankeväckande och utbildande föreläsningar där besökaren får ta del av nyheter i branschen.


LSS-dagen

LSS-dagen är mötesplatsen för dig som arbetar med placering/biståndsbedömning inom LSS/SoL, har ledande befattning inom myndighet för personer med funktionsnedsättning eller är verksam inom socialnämnd. Vår idé är att LSS-dagen ska skapa goda förutsättningar för dig att träffa potentiella samarbetspartners, fördjupa kunskap om och hitta nya LSS-verksamheter, ta del av senaste nytt inom verksamhetsområdet och få massor med inspiration till ditt dagliga arbete.