HVBGuiden.se
HVBGuiden.se
Hitta rätt HVB-hem, familjehem, stödboende, skyddat boende eller öppenvård
Glömt lösenordet?

Välkommen till en branschdag med inspirerande föreläsare:

8.30 Dagen inleds med kaffe/te, smörgås och registrering

9.30

"Hjärnans roll vid beteenden och känslor, minnen och tankar"
Föreläsare: Åke Pålshammar, neuropsykolog och universitetslektor vid Uppsala universitet.
I ett modernt samhälle med dess många krav får människans hjärna ibland problem med anpassning och funktionalitet. Dess hälsosamma utveckling beror inte minst av stimulans av olika slag, men får inte överbelastas alltför mycket.
Hur individens hälsa kan kopplas till känslomässiga upplevelser är intimt förknippad med hjärnans sätt att fungera. Exempel på detta ges under föreläsningen.

10.20 Kaffe och mingel med utställarna

11.00
"Högaktuella frågor inom personlig assistans"
Föreläsare: Finn Kronsporre, jurist och konsult.
Kan egenvård vara ett grundläggande behov?
Hur ska beräkning av tidsåtgång göras beträffande passiv tillsyn?
Vilken utredning krävs för att bedöma skäliga kostnader inom ramen för yrkat timbelopp enligt 9 § 2 LSS?

11.45 Lättare lunch

13.00

"Samtal som stärker - om kreativ dialog i svåra situationer"
Föreläsare: Angelica Frithiof, Fil. kand. inom humaniora samt utbildningar inom medicinsk etik, psykologi, lösningsfokus och samtalsmetodik.
Här får du inspiration till hur du kan leda en dialog som synliggör den enskildes resurser på ett helt nytt sätt.

13.45 Fika och mingel med utställarna

14.15

"Boosta ditt unika jag, alla har vi en blindbonus”
Föreläsare: Anna Bergholtz, journalist, föreläsare, moderator, författare, inspiratör och debattör.
Anna Bergholtz, känd som Sveriges första blinda filmrecensent och som ”Blindchick” från P3:s Morgonpasset, tar oss med på sin livsresa. Det handlar om barnreumatism och sjukdomen som ledde till blindhet vid 24 års ålder. Om en resa att övervinna hinder som bl. a samhällets otillgänglighet, människors fördomar, men också ens egna inre hinder. En inspirerande föreläsning om hur man når sina drömmar oavsett förutsättningar och om tillgången i människors olikhet. Anna är utbildad journalist, socialpedagog och diplomerad coach. Hon kan även titulera sig barnboksförfattare och har vunnit pris för sin förmåga att inkludera människor med funktionsnedsättning i samhället.

15.00

Vi avrundar dagen med utlottning av fantastiska priser!

Vi reserverar oss för eventuell programändring.

Program

Åhörarmaterial


HVB-dagen

HVB-dagen är mötesplatsen för dig som samverkar med HVB-hem. Vår idé är att HVB-dagen ska skapa goda förutsättningar för dig att träffa potentiella samarbetspartners, hitta nya HVB-hem, ta del av senaste nytt inom Hem, Vård och Boende och få massor med inspiration till din dagliga verksamhet.


Familjehemsdagen

Familjehemsdagen fokuserar på utveckling, möten och samverkan för professionella inom barn och ungdom. Dagen innehåller tankeväckande och utbildande föreläsningar där besökaren får ta del av nyheter i branschen.


LSS-dagen

LSS-dagen är mötesplatsen för dig som arbetar med placering/biståndsbedömning inom LSS/SoL, har ledande befattning inom myndighet för personer med funktionsnedsättning eller är verksam inom socialnämnd. Vår idé är att LSS-dagen ska skapa goda förutsättningar för dig att träffa potentiella samarbetspartners, fördjupa kunskap om och hitta nya LSS-verksamheter, ta del av senaste nytt inom verksamhetsområdet och få massor med inspiration till ditt dagliga arbete.