HVBGuiden.se
HVBGuiden.se
Hitta rätt HVB-hem, familjehem, stödboende, skyddat boende eller öppenvård
Glömt lösenordet?

Utbildningar & Föreläsare

Boka din föreläsare hos oss!
Rivstarta hösten med ny kunskap och inspiration. Vi hjälper dig att hitta och boka rätt föreläsare inom områdena missbruk, droger, kriminalitet, lagstiftning, neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, psykisk ohälsa, konflikthanteringar med flera.

Kontakta oss så får du kostnadsfri rådgivning!
08-459 24 20
info@cura.se

Ämnen

Kriminalitet, Hot & Våld

Missbruk & Droger

Neuropsykiatrisk funktionsnedsättning

Samtal, Bemötande & Konflikthantering

Visa samtliga föreläsare
Föreläsare

Anders Öfvergård

Anders Öfvergård är krögare, föreläsare, programledare i den svenska dokumentären "Anders och knarket" på TV4 och han har även personliga erfarenheter av drogproblem.

GAPF (Riksorganisationen Glöm Aldrig Pela och Fadime)

"Hedersrelaterat liv, våld och mord" - Föreläsare: Representant från GAPF (Riksorganisationen Glöm Aldrig Pela och Fadime). Hur är det att leva under hedersrelaterat våld och förtryck? Hur ska vi bemöta de som utsätts för hedersrelaterade brott? Hur kan vi förebygga hedersrelaterat våld och förtryck? Varför fortsätter hedersvåld i Sverige?

Per-Erik Lundberg

"Narkotikaläget i Sverige" - narkotikapolisen Per-Erik föreläser om att upptäcka och åtgärda narkotikamissbruk, polisiär narkotikabekämpning och "Narkotikans ABC".

Ulla-Maria Andersson

"Att vara en missbrukande mamma och lära sig leva med vetskapen om att ha skadat sitt eget barn" - Föreläsare: Ulla-Maria Andersson, författare, terapeut på ett behandlingshem för kvinnor, personlig och professionell erfarenhet av beroendeproblematik, kriminalitet, våld i nära relationer och att vara missbrukande mamma.

Emil Häggbom och Mathilde Häggbom

Mor och Son - Beroende och medberoende som familjesjukdom" - Föreläsare: Emil Häggbom och Mathilde Häggbom, föreläsare med egen erfarenhet. Hur påverkas folk i ens närhet av missbruk och medberoende?

Ardavan Khoshnood

"Gängbrottslighet och skjutvapenrelaterat våld i Sverige" - Föreläsare: Ardavan Khoshnood, kriminolog på Malmö universitet, Medicine Doktor (PhD), Specialistläkare i Akutsjukvård, Statsvetare.

Christoffer Hjalmarsson och Niklas Nyberg

"36 dagar på gatan – hemlöshet, missbruk och kriminalitet" - I 36 dagar levde den prisbelönte fotografen Christoffer Hjalmarsson som hemlös på Stockholms gator. Han dokumenterade de erfarenheter han fick med en videokamera.

B Robert Andersson

B Robert Andersson, terapeut, författare och föreläsare som har utvecklat behandlingsprogram inom svensk beroendevård.

Visa samtliga föreläsare