HVBGuiden.se
HVBGuiden.se
Hitta rätt HVB-hem, familjehem, stödboende, skyddat boende eller öppenvård
Glömt lösenordet?

Utbildningar & Föreläsare

Boka din föreläsare hos oss!
Vi hjälper dig att hitta och boka rätt föreläsare inom områdena missbruk, droger, kriminalitet, lagstiftning, neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, psykisk ohälsa, konflikthanteringar med flera.

Kontakta oss så får du kostnadsfri rådgivning!
08-459 24 24 • info@hvbguiden.seinfo@lssguiden.se

Ämnen

Kriminalitet, Hot & Våld

Missbruk & Droger

Neuropsykiatrisk funktionsnedsättning

Samtal, Bemötande & Konflikthantering

Visa samtliga föreläsare
Föreläsare

Åke Pålshammar

"Hjärnans utveckling i skärmarnas tid – Vad förlorar vi när samtalet försvinner?" - Föreläsare: Åke Pålshammar, neuropsykolog och universitetslektor vid Uppsala universitet. Om vad som sker med vår hjärna när mängder av skärmar tar allt större plats i vårt liv.

Lisbeth Pipping

"Hunger, smärta och misär - att växa upp med en utvecklingsstörd mamma och en alkoholiserad pappa" - Föreläsare: Lisbeth Pipping, författare, beteendevetare, föreläsare med egen erfarenhet.

Erik Andersson

”Rutinbundenhet och tvångsmässighet, hur kan man förstå och bemöta personer med Autism som kör fast i ritualer?” - I denna föreläsning kommer Erik Andersson, psykolog och docent vid Karolinska Institutet, gå igenom hur man kan förstå och hjälpa personer som kör fast i överdriven rutinbundenhet.

Sonia Elvstål

"När benet kapades började mitt liv" - Föreläsare: Sonia Elvstål, författare, en bättre mamma, en bättre vän och en bättre version av sig själv. Efter en motorcykelolycka i maj 2009 tvingades Sonia amputera sitt ena ben. Idag är hon tacksam för olyckan.

Diana Lorenz

"Stress och psykisk ohälsa hos barn och ungdomar med autismspektrumtillstånd (AST)" - Föreläsare: Diana Lorenz, socionom och utbildad psykolog, verksam som kurator på neurologkliniken på Karolinska Universitetssjukhuset. Diana har lång erfarenhet av arbete med barn, ungdomar och vuxna med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och psykiatrisk samsjuklighet.

Charlotte Ohlson Bresciani

”Livets berg- och dalbana” - Föreläsare: Charlotte Ohlson Bresciani, föreläsare och utbildare i bemötande. För några år sedan förändrades Charlottes liv totalt i en olycka när hon skulle rädda sin son. Hon tar er med på den långa, stundtals tuffa resa hon gör för att uppnå samma livskvalitet som innan olyckan.

Håkan Svensson

"Ett skrynkligt ess i rockärmen" - Föreläsare: Håkan Svensson - en av världens få sjukgymnaster med CP-skada. Målet har han uppnått genom att vända upp och ner på begreppet handikappad, genom att ifrågasätta gamla invanda tankesätt och hitta nya lösningar.

Anna Bergholtz

"Blind – ett annat sätt att se" - Anna Bergholtz är entreprenören och journalisten som blev känd som Sveriges första blinda filmrecensent. Hör om hennes livsresa. Om barnreumatism och sjukdomen som ledde till blindhet i vuxen ålder.

Lasse Gustavson

"Att bemöta med utvecklande kommunikation" - Föreläsare: Lasse "Brandmannen" Gustavson, inspirationsföreläsare med såväl praktisk som teoretisk kunskap. Med värme och humor delar Lasse med sig av kunskap och erfarenheter kring att möta kollegor och brukare på ett utvecklande vis.

Torbjörn Andersson

"Bemötande vid autismtillstånd och ADHD" - Föreläsare: Torbjörn Andersson. Autist, författare, har masterexamen i psykologi, och 25 års erfarenhet av autismarbete.

Jill C. Faulkner

Jill C. Faulkner är autistisk och en av branschens ledande föreläsare tack vare sitt inifrånperspektiv och brinnande intresse för samhällsfrågor som rör NPF. Hon berättar sin historia och knyter an till LAB - lågaffektivt bemötande, metoden som går ut på att anpassa omgivningen för att förebygga problemskapande beteenden.

Pär Johansson

"Fördomar, talang och inkludering" - Föreläsare: Pär Johansson, föreläsare samt grundare av och ledare för Glada Hudik-teatern. Nu aktuell med filmen "Catwalk" som släpptes på bio 2020. Pär är initiativtagare till och ledare för Glada Hudik-teatern, en teater där utvecklingsstörda och normalstörda agerar tillsammans på scenen.

Finn Kronsporre

Finn Kronsporre, jurist och socialrättskonsult. Finn är en mycket uppskattad föreläsare och kurshållare inom LSS, med lång erfarenhet av socialrätt inom LSS.

Kim Einhorn

Kim har flera års erfarenhet av att föreläsa, bland annat för organisationen Zikaron, där hon talar om hur hennes farmor överlevde förintelsen och trauma mellan generationer såväl som för organisationen Team Tilia där hon talar om psykisk ohälsa.

Visa samtliga föreläsare