Sveriges största söktjänst för Hem Vård och Boende
Kostnadsfri placeringshjälp för socialtjänsten  020-10 40 99
Glömt lösenordet?

Stordala Vård och Omsorg

Tfn: 010-177 56 00

Besöksadress: Smedsgränd 2B, Uppsala
Postadress: Västra Järnvägsgatan 11B, 75333 Uppsala
Föreståndare: Jesseca Eriksson Familjehem/PO Söderberg Stödboende, 072-2777967/070-7775166
Placeringsansv: PO Söderberg, 0707775166
Platsantal: 35
Lagrum: SoL 7.1.1, SoL 6.1


Målgrupp: STORDALAS KONSULENTSTÖDDA JOUR- OCH FAMILJEHEM har möjlighet att ta emot barn, ungdomar och vuxna med särskilda svårigheter som:
- psykosocial problematik
- psykiatrisk problematik
- flykting/invandrarproblematik
- anknytningsproblematik (mor-barn)
- skolproblem
- familjerelationsproblematik
- hedersrelaterad problematik
- kriminalitet
- missbruk
- neuropsykiatrisk problematik som ADHD, Asperger mm
- skydd för barn/ungdomar, förälder/barn

STORDALA STÖDBOENDE
Målgruppen för vårt stödboende är ungdomar mellan 16-20 år och vuxna som av någon anledning behöver stöd i sitt boende över en tid, t.ex.;
-Ungdom som fullgjort primär behandlingsinsats av något slag och behöver boende med stöd och viss kontrollinsats.
-Ensamkommande ungdom med behov av eget boende med stöd.
-Ungdom utan stabilt nätverk med behov av eget boende med stöd.
-Vuxna med behov av eget boende med stöd.

Behandlingsinnehåll: Inom Stordala familjehem och stödboende fokuserar vi på individen genom att hitta lösningar för ungdomar och barn som har behov av ett alternativ till kommunens egna jour- och familjehem, HVB eller SiS. Vi har samarbete med kompetenta och utredda jour- och familjehem som stöttas och handleds av våra familjehemskonsulenter. Vid behov kopplas utredning, provtagning, insatser för biologisk familj, terapi och/eller ungdomscoach in. Vi erbjuder även utsluss genom träningslägenheter där klienten får stöd av ungdomscoach eller kontaktperson i kombination med lämpliga insatser.
Vi har ingen speciell målgrupp utan arbetar utifrån matchningar med våra befintliga jour- och familjehem. I vår familjehemspool finns god erfarenhet av de flesta typer av problematik och vi har en bred kulturell kompetens.

Majoriteten av placeringar som sker i verksamheten är ungdomar i åldrarna 14-18 år med problematik i form av neuropsykiatriska diagnoser, psykisk ohälsa, missbruk, kriminalitet, självskadebeteende, PTSD, utagerande beteende, hedersrelaterat etc.

Vi har jour- och familjehem i Stockholms län, Uppsala län och Västmanlands län men utökar hela tiden vår verksamhet. Vi tillämpar närhetsprincipen genom att det aldrig är mer än två timmars resväg mellan placerad klient och dennes ansvariga familjehemskonsulent.

EXTERNA INSATSER, samtalsstöd och behandling
Stordala konsulentstödda familjehem och stödboende har ett nära samarbete med Luthagens Öppenvård i Uppsala och har genom detta exklusiv tillgång till kvalificerad KBT-terapeut (Steg 1), alkohol & drogterapeut samt behandlare med specialutbildning från Ersta Vändpunkten i Stockholm på grupperna barn och ungdom. Luthagens Öppenvård har haft omfattande uppdrag mot barn och unga i Upplands Väsby kommun samt mot lokala stödboenden med samma målgrupp.

Övriga konsulter: Psykiater med beroendekompetens, KBT-terapeut med MI-utbildning och drogterapeuter finns. CRA-utbildad personal. Handledare: Socionom med psykoterapiutbildning och handledarutbildning.

Geografi: Vi finns i Uppsala men har utredda familjer i hela Mellansverige. Våra stödboendelägenheter finns i och kring Uppsala.

Våra ramavtal:
Alingsås Alvesta Arjeplog Berg Boden Bollebygd Bjurholm Borgholm Borlänge Bjuv Bromölla Bräcke Burlöv Båstad Danderyd Emmaboda Enköping Eslöv Falkenberg Falköping Falun Gafgnef Gällivare Halmstad Helsingborg Haninge Heby Hedemora Herrljunga Hjo Härjedalen Högsby Hylte Hässleholm Höganäs Hörby Höör Jokkmokk Järfälla Kalix Kalmar Karlsborg Karlskrona Kiruna Kristinehamn Klippan Krokom Kristianstad Kävlinge Laholm Landskrona Lessebo Lidingö Ljungby Lomma Ludvika Luleå Lund Malung-Sälen Mark Mellerud Mora Malmö Markaryd Munkedal Mörbylånga Norrtälje Nordmaling Nybro Orsa Osby Oskarshamn Pajala Perstorp Ragunda Region Gotland Robertsfors Ronneby Rättvik Simrishamn Sotenäs Stenungsund Skurup Sollentuna Solna Staffanstorp Strömstad Strömsund Säter Sölvesborg Svalöv
Svedala Tanum Tibro Tidaholm Tierp Tingsryd Tomelilla Torsås Trelleborg Täby
Töreboda Umeå Uppvidinge Vadstena Vansbro Varberg Vaxholm Vellinge Vindeln Vimmerby Vårgårda Vännäs Västerås Växjö Ystad Åre Åstorp Älmhult
Älvdalen Ängelholm Örkelljunga Östersund Östra Göinge Österåker Östhammar

Huvudman: Stordala Vård & Omsorg

Org nr: 559037-9672

Upptagningsområde: Hela Sverige

Inskrivningsförfarande: Inskrivning vid Stordala skall i möjligaste mån föregås av ett studiebesök tillsammans med klienten, eventuell vårdnadshavare och remittent. En första presentation av verksamheten sker. Klienten får träffa personal och får bilda sig en uppfattning om verksamheten och ställa de frågor som kan finnas. Beslut om inskrivning av nya klienter ska tas av föreståndaren.

En individuell bedömning görs av föreståndaren huruvida klienten matchar verksamhetens målgrupp gällande problematik och behovsområden. En man och en kvinna placeras aldrig i samma lägenhet såvida de inte är ett par och placeras som ett par av Socialtjänsten. Om två klienter ska bo tillsammans görs alltid en matchning gällande den nya klienten kontra den redan inskrivna klienten. Bakgrund, ålder och behov hos de båda klienterna skall matchas. Klientens behov skall vara ledande. I vissa fall kommer därför beslut att tas att en klient under sin placeringstid skall bo själv i samråd med Socialtjänst och klient. Beslut som detta dokumenteras då i matchningen.

Matchningen skall alltid dokumenteras och undertecknas av föreståndaren. Matchningen kan sedan leda till ett beslut om inskrivning. Ett inskrivningsbeslut upprättas då av föreståndaren och undertecknas.

Språk: Engelska, Spanska, Persiska, Dari, Arabiska

Övriga upplysningar: VI ÄR SPECIALISERADE PÅ MISSBRUKSPROBLEMATIK och har både förstärkta familjehem och stödboendeverksamhet i lägenheter för unga i den målgruppen. Vi har också stödboende för vuxna och ramavtal med över 125 kommuner 2018. För vidare information kring ramavtal se vår hemsida.

"Stordala Vård och Omsorg" ansvarar för riktigheten i uppgifterna på denna sida samt för eventuella upphovsrättsfrågor avseende bilder, filmer och broschyrer länkade till denna sida. HVBGuiden.se är inte en tillståndsmyndighet. Verksamheterna ansvarar själva för riktigheten i respektive tillstånd. Läs mer på Inspektionen för Vård och Omsorg: ivo.se

Behandlingsformer
12-stegsprogram
ART
BBIC
HAP-Haschavvänjningsprogrammet
KBT
MI, motiverande samtal
Minnesota
Diagnosgrupp
ADHD
Alkohol
Aspergers syndrom
Autismspektrumdiagnos
Bipolär sjukdom
Borderline
Dubbeldiagnos
Fobier/Depressioner
Hedersrelaterat
Incest
Inlärningsvårigheter
Kost och vikt
Kriminalitet
Läkemedelsberoende
Missbruk
Narkotika
Neuropsykiatriska diagnoser
Posttraumatisk Stressyndrom - PTSD
Psykosocial problematik
Sexuella övergrepp
Spelmissbruk
Tourettes syndrom
Tvångssyndrom - OCD
Utåtagerande beteende
Ångestsyndrom
Lagrum
SoL 6.1 - Familjehem
Socialtjänstlagen (SoL) 7 kap. 1 § p. 1
Målgrupp
Endast flickor
Endast kvinnor
Endast män
Endast pojkar
Ensamkommande
Flickor 12-18 år
Flickor 7-11 år
Föräldrar och barn
Gravida
Kvinnor och män
Par
Pojkar 12-18 år
Pojkar 7-11 år
Pojkar och flickor
Särskilda upplysningar
Jourhem
Personalhandledning
Tillståndsbevis utfärdat av IVO