HVBGuiden.se
HVBGuiden.se
Hitta rätt HVB-hem, familjehem, stödboende, skyddat boende eller öppenvård
Glömt lösenordet?

Boendeenheten, Socialförvaltningen - Stockholms Stad

Tfn: 08-508 25 000

Besöksadress: Storforsplan 36, Farsta centrum
Postadress: Storforsplan 36, 12321 Farstacentrum
Placeringsansv: funktionsbrevlada.sof.placeringsforfragan@stockholm.se
Platsantal: 700 +


Målgrupp: Verksamheten vänder sig till kvinnor och män som till följd av hemlöshet, missbruk, psykisk ohälsa eller andra svårigheter behöver stöd från socialtjänsten.

Behandlingsinnehåll: Stödet som enheten erbjuder utgår från beställarens uppdrag och består av boende- och stödinsatser vilka baseras på evidensbaserade metoder. Insatserna är individuellt anpassade till den enskilde och syftar till att möjliggöra för brukaren att kunna leva ett så självständigt liv som möjligt.

Huvudman: Stockholms Stad

Org nr: 212000-0142

Inskrivningsförfarande: Inom Boendeenheten återfinns verksamheter med flera olika inriktningar beroende på brukarens behov. De är uppdelade mellan akutboenden, stödboenden, omvårdnadsboende (Gamlebo) samt lägenheter med stöd. Bortsett från verksamhetens stödboenden sker placeringsförfrågningar via direktkontakt med respektive verksamhet.

För placering vid något av verksamhetens nio stödboenden behöver en särskild placeringsförfrågan göras i syfte att säkerställa att placeringen möter den sökandes behov.
Placeringssamordningen kommer att använda informationen från placeringsförfrågningen för att avgöra vilken typ av stödboende som är bäst lämpat för den sökande.

Vid frågor går det bra att kontakta placeringssamordningen via e-post eller telefon.
E-post funktionsbrevlada.sof.placeringsforfragan@stockholm.se
Telefon: 08–508 250 05

Övriga upplysningar: Kontaktuppgifter till verksamheterna återfinns via länk på samlingssidan för Stockholms stads boendeinsatser.

"Boendeenheten, Socialförvaltningen - Stockholms Stad" ansvarar för riktigheten i uppgifterna på denna sida samt för eventuella upphovsrättsfrågor avseende bilder, filmer och broschyrer länkade till denna sida. HVBGuiden.se är inte en tillståndsmyndighet. Verksamheterna ansvarar själva för riktigheten i respektive tillstånd. Läs mer på Inspektionen för Vård och Omsorg: ivo.se

Behandlingsmetod
ESL
Kriminalitetsprogram
Lösningsfokuserat arbetssätt
MI, motiverande samtal
Målgrupp
Endast kvinnor
Endast män
Kvinnor och män