HVBGuiden.se
HVBGuiden.se
Hitta rätt HVB-hem, familjehem, stödboende, skyddat boende eller öppenvård
Glömt lösenordet?

Eken Hössna

Tfn: 0321-40104
Fax: 0321-40105

Besöksadress: Ulricehamnsvägen 8, Hössna
Postadress: 523 97 Ulricehamn
Föreståndare: Patrik Sedig, 070-5115145
Placeringsansv: Morgan Darius, 070-244 56 23
Platsantal: 18+10
Lagrum: LPT, LRV, LVM, LVU, SoL 7.1.1, SoL 7.1.4


Målgrupp: Vuxna män och kvinnor över 18 år. Vi är särskilt inriktade på vård och
behandling av särskilt vårdkrävande personer med dubbeldiagnoser och missbruksproblem. Vi tar emot klienter enligt såväl socialtjänstlagen som öppen psykiatrisk tvångsvård och öppen rättspsykiatrisk vård. Personer som är under kontraktsvård eller i frivården är också välkomna.

Behandlingsinnehåll: Hössna är en utåtriktad verksamhet med ett varierat utbud av aktiviteter och sysselsättning. En stärkt anhörigkontakt och ett bibehållet socialt nätverk kommer att vara en del av arbetet kring den boende. Den samlade kompetensen med erfaren, engagerad personal medför trygghet, kontinuitet samt kvalitet i det dagliga omvårdnadsarbetet. Vår personal har hög kompetens och erfarenhet av psykiatriskt vårdarbete inom rättspsykiatrin samt arbete med särskilt vårdkrävande personer i både öppen och sluten vård. Verksamhetens personal består av sjuksköterska, behandlingsassistent/skötare, arbetsterapeut och läkare.

Tillsammans med kontaktperson och arbetsterapeut upprättar klienten ett veckoschema som innefattar sysselsättning och olika aktiviteter för att uppnå en struktur och meningsfullhet i tillvaron, vilket är av stor vikt. Det finns även möjlighet till extern sysselsättning och vid behov kan skola erbjudas.

Geografi: Vi finns i Hössna som är omgivet av flera vackra naturreservat, 8 km från Ulricehamn. Kommunikationerna är goda, med bussförbindelser från Ulricehamn till bland annat Borås och Jönköping och därefter finns det tågförbindelser.

Huvudman: Jowe AB

Org nr: 556644-6281

Upptagningsområde: Hela landet.

Ramavtal: Stenungsunds kommun, Ale kommun, Kungälvs kommun, Lilla Edets kommun, Orust kommun, Tjörns kommun, Borås stad, Svenljunga kommun, Tranemo kommun, Ulricehamns kommun, Värnamo kommun, Gislaveds kommun, Vaggeryds kommun, Jönköpings kommun, Tranås kommun, Sävsjö kommun, Nässjö kommun, Eksjö kommun, Habo kommun, Mullsjö kommun, Aneby kommun, Gnosjö kommun, Vetlanda kommun, Täby, Vaxholm, Järfälla, Upplands-Bro, Lidingö, Solna, Danderyd, Sollentuna, Norrtälje, Trollhättan, Vänersborgs kommun

Inskrivningsförfarande: Placeringsförfrågan görs till Morgan Darius .Därefter görs en planering med verksamhetschef för bästa sätt kunna informera klient ( ex studiebesök)

Språk: Engelska och Arabiska.

Övriga upplysningar: Hössna har 10 st öppenvårdsplatser.

"Eken Hössna" ansvarar för riktigheten i uppgifterna på denna sida samt för eventuella upphovsrättsfrågor avseende bilder, filmer och broschyrer länkade till denna sida. HVBGuiden.se är inte en tillståndsmyndighet. Verksamheterna ansvarar själva för riktigheten i respektive tillstånd. Läs mer på Inspektionen för Vård och Omsorg: ivo.se

Broschyrer
Behandlingsmetod
ESL
MI, motiverande samtal
Inriktning
Inlärningsvårigheter
Lagrum
Insats / LPT
Insats / LRV
Insats / LVM
Insats / LVU
Insats / Socialtjänstlagen (SoL) 7 kap. 1 § p. 1
Insats / Socialtjänstlagen (SoL) 7 kap. 1 § p. 4
Målgrupp
Kvinnor och män
Särskilda upplysningar
Kan ta emot rörelsehindrade
Kontraktsvård enligt Lagen om kriminalvård
Lagen om kriminalvård i anstalt (KvaL) 5
Tillståndsbevis utfärdat av IVO