HVBGuiden.se
HVBGuiden.se
Hitta rätt HVB-hem, familjehem, stödboende, skyddat boende eller öppenvård
Glömt lösenordet?

HVB- och Familjehemsdagen på Scandic Triangeln

Välkommen till en kostnadsfri kunskaps- och inspirationsdag med fokus på utveckling, möten och samverkan för professionella inom HVB- och Familjehem. Här träffar du potentiella samarbetspartners, HVB- och Familjehem, tar del av senaste nytt inom verksamhetsområdet och får massor med inspiration till ditt dagliga arbete.

HVB- och Familjehemsdagen är ett slutet branschevenemang avsett för dig som arbetar inom socialtjänsten med placeringar eller har en ledande befattning inom socialtjänst, kriminalvård eller landsting. 

Välkommen att föranmäla dig som besökare på HVB- och Familjehemsdagen i Malmö den 17 oktober 2024. Vi bekräftar din föranmälan via mejl. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Till anmälan

Program

Välkommen till en branschdag med inspirerande föreläsare:

8.30 Dagen inleds med kaffe/te, smörgås och registrering

9.30

Föreläsning 1

10.15 Kaffe och mingel med utställarna

11.00
Föreläsning 2

12.00 Mingellunch

13.00

Föreläsning 3

14.00 Fika och mingel med utställarna

14.45

"Psykisk ohälsa - att aldrig släppa taget"
Föreläsare: Frida Boisen, journalist, författare och föreläsare. Tilda Boisen (19 år), egen erfarenhet av psykisk ohälsa.
Tillsammans berättar Frida och Tilda, mor och dotter, om den viktigaste resan de någonsin gjort tillsammans. De berättar om det allra svåraste. Om de mörkaste stunderna. Och om vägen ut. Frida och Tilda berättar om en fruktansvärd tid för deras familj.

Det är en föreläsning om hur enormt många andra familjer har det. Om hur fler än 24 000 barn och unga står i kö till BUP. Flera månader, ibland rent av år. Vad som kan hända när en tonåring mår fruktansvärt dåligt psykiskt och det inte finns hjälp att få. Det är en berättelse på liv och död. Det är en berättelse med röster som behöver höras. Om Fridas röst som mamma. Om Tildas (18 år) röst som behöver höras. En röst som så sällan får plats. 

Men framför allt är det en berättelse om kärlek, ork och hopp.

16.00

Vi avrundar dagen 

Vi reserverar oss för eventuell programändring.

Till anmälan

HVB- och Familjehemsdagen Malmö - 17 oktober 2024

Datum: 2024-10-17
Tid: 08:30-15:45
Ort: Malmö
Plats: Scandic Triangeln

Min avdelning fattar beslut kring placeringar hos vårdgivare och/eller gör biståndsbedömningar
Välj den som närmast motsvarar din tjänst
Ange ditt mobilnummer för att få en påminnelse innan eventet via SMS.

Åhörarmaterial


HVB-dagen

HVB-dagen är mötesplatsen för dig som samverkar med HVB-hem. Vår idé är att HVB-dagen ska skapa goda förutsättningar för dig att träffa potentiella samarbetspartners, hitta nya HVB-hem, ta del av senaste nytt inom Hem, Vård och Boende och få massor med inspiration till din dagliga verksamhet.


Familjehemsdagen

Familjehemsdagen fokuserar på utveckling, möten och samverkan för professionella inom barn och ungdom. Dagen innehåller tankeväckande och utbildande föreläsningar där besökaren får ta del av nyheter i branschen.


LSS-dagen

LSS-dagen är mötesplatsen för dig som arbetar med placering/biståndsbedömning inom LSS/SoL, har ledande befattning inom myndighet för personer med funktionsnedsättning eller är verksam inom socialnämnd. Vår idé är att LSS-dagen ska skapa goda förutsättningar för dig att träffa potentiella samarbetspartners, fördjupa kunskap om och hitta nya LSS-verksamheter, ta del av senaste nytt inom verksamhetsområdet och få massor med inspiration till ditt dagliga arbete.