Inspireras och kompetensutveckla dig kostnadsfritt tisdagen den 19 november!
Vill du ha något att se fram emot?
Få ny kunskap, nätverka och väx i din roll.
Anmäl dig och dina kollegor idag.
Höjdpunkter ur programmet

Kunskap kommer även från erfarenhet - därför har vi bjudit in Mathilde Häggbom och hennes son Emil. Deras livshistoria om narkotikamissbruk och kriminalitet lämnar inte någon oberörd.
"Mor och Son - Beroende och medberoende som familjesjukdom"
Hur påverkas människor i ens närhet av missbruk och medberoende?
I de tidiga tonåren hade Emil Häggbom (f. 1991) kraftig ångest och klarade inte av att sköta skolan. Vid 13 års ålder började han att missbruka alkohol. Emil fastnade sedan i ett beroende med tyngre droger från 15 års ålder fram till 21 års ålder. Desperation efter bekräftelse, uppmärksamhet och känslan av att få tillhöra något ledde honom in i kriminalitet och utanförskap. För att finansiera sitt drogberoende började Emil sälja narkotika och även stjäla från sin familj.
Nu är han nykter och föreläser tillsammans med mamma Mathilde om beroendet och medberoendet som drabbade hela familjen. De berättar även hur de själva upplevde den här perioden och hur detta har påverkat deras liv.
Mathilde Häggbom och Emil Häggbom, föreläsare med egen erfarenhet.
 Foto: Håkan Röjder | | "Föräldrar till vuxna barn med narkotikaproblem - en utsatt men osynlig grupp" Torkel ger oss en inblick i hur denna föräldragrupps livssituation påverkas och vilka konsekvenser som det kan innebära att ha ett barn med narkotikaproblem.
Torkel Richert, drogforskare och lektor i socialt arbete vid Malmö universitet.
|
"Möta människor med rättshaveristiskt beteende" Det finns en grupp människor som är svåra att gå till mötes och att uppnå ett fungerande samarbete med. I vardagligt tal kallar vi det för ”rättshaverism”. Ett rättshaveristiskt beteende kan yttra sig som återkommande anklagelser, stark misstänksamhet, ständiga brev och telefonsamtal, många överklaganden eller orimliga krav. Föreläsningen handlar om hur det rättshaveristiska beteendet utvecklas och råd kring hur man bemöter beteendet.
Andreas Wedeen, legitimerad psykolog och tidigare verksam inom primärvården och psykiatrin.
| |  |
Är du socialsekreterare, verksam inom socialnämnden, landstinget, kriminalvården eller har du en ledande befattning inom socialtjänsten? Anmäl dig här.
Tid: 08.30-16.00 Plats/Lokal: Louis De Geer Konsert & Kongress Besöksadress: Dalsgatan 15, 602 32 Norrköping. Pris: Kostnadsfritt! Vi bjuder på entré, föreläsningar, frukostsmörgås, lättare lunch och eftermiddagsfika. Begränsat antal platser. | |  |
Hos oss får du även möjlighet att knyta kontakter med utställande HVB- och Familjehemsverksamheter och branschnära aktörer från hela landet.
Vidarebefordra gärna denna inbjudan till berörda!
Välkommen till en dag fylld med inspiration, möten och mingel!
För mer information, kontakta:
Annelie Blomqvist
08-459 24 20
info@hvbguiden.se
 | | Avsändare: Cura Institutet Compro AB Industrivägen 10A, 171 48 Solna 08-459 24 20, info@hvbguiden.se
Detta brev skickades till adressen #email#. Om du inte vill ha fler av dessa utskick vänligen klicka här. Läs gärna vår integritetspolicy. |