Vi hjälper dig att hitta och boka rätt föreläsare inom områdena missbruk, droger, kriminalitet, lagstiftning, neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, psykisk ohälsa, konflikthanteringar med flera.
Kontakta oss så får du kostnadsfri rådgivning!
08-459 24 24 • info@hvbguiden.se • info@lssguiden.se
Angelica har lång erfarenhet av att föreläsa för samt utbilda och handleda personal inom offentlig sektor och då gärna med inriktning på svåra samtal, bemötande, etik och ledarskap. Förutom en grund inom humaniora så har Angelica påbyggnadsutbildningar inom Narrativ samtalsmetodik, Medicinsk etik, Lösningsfokuserat arbetssätt samt Psykologi.
"Gängbrottslighet och skjutvapenrelaterat våld i Sverige" - Föreläsare: Ardavan Khoshnood, kriminolog på Malmö universitet, Medicine Doktor (PhD), Specialistläkare i Akutsjukvård, Statsvetare.
B Robert Andersson, terapeut, författare och föreläsare som har utvecklat behandlingsprogram inom svensk beroendevård.
”Sexualbrott mot barn på nätet – så kan vi se, fråga och hjälpa vidare” - Föreläsare: Caroline Engvall är journalist, föreläsare och författare som har skrivit flera böcker om barn i svensk sexhandel, bland annat 14 år till salu, Skamfläck, Skuggbarn, Virtuell våldtäkt och deckarna Ärren vi bär och Judasvaggan.
"36 dagar på gatan – hemlöshet, missbruk och kriminalitet" - I 36 dagar levde den prisbelönte fotografen Christoffer Hjalmarsson som hemlös på Stockholms gator. Han dokumenterade de erfarenheter han fick med en videokamera.
Mor och Son - Beroende och medberoende som familjesjukdom" - Föreläsare: Emil Häggbom och Mathilde Häggbom, föreläsare med egen erfarenhet. Hur påverkas folk i ens närhet av missbruk och medberoende?
"Att använda en teori byggd metod för bemötande av vanliga problembeteenden hos placerade ungdomar" - Gösta Liljeholm & Sabina Hahn, Leg psykologer med KBT-inriktning. Föreläsningen belyser möjligheter och begränsningar med HVB som behandlingskontext.
"Utsatthet och Utanförskap bland barn och unga" - Föreläsare: Lasse Mattila, socionom med egen erfarenhet. Lasse brinner för att förebygga utsatthet och utanförskap bland barn och unga.
Lotta Borg Skoglund är överläkare på Karolinska Institutet Stockholm, specialiserad inom utredning och behandling av bland annat ADHD och autismspektrumproblematik, och forskar idag kring samsjuklighet mellan ADHD, beroende och emotionell instabilitet med fokus på miljömässiga och ärftliga riskfaktorer.
"Beroende, schizofreni och psykisk ohälsa" - Föreläsare: Marcus Sandborg, föreläsare med såväl praktisk som teoretisk kunskap om hur det är att leva med beroende och schizofreni, psykisk hälsa, psykisk ohälsa och bemötandefrågor.
"Vägen från utanförskap till innanförskap bland barn och unga" - Föreläsare: Sascha Abdelnabi föreläser om ungdomar i riskzonen, familjer i kris, problematiken kring ungdomar med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.
"Missbruk, trauma och samsjuklighet" - Föreläsare: Stefan Sandström, legitimerad psykolog och författare. Både svensk och internationell forskning visar att trauma är den kanske vanligaste bakgrundsfaktorn vid substansmissbruk. Vanligen tjänar drogerna till att självmedicinera för att slippa det lidande som traumat orsakar.
"Bemötande av barn och unga i kris samt sexuell utsatthet" - Teija Bervokk föreläser om sexualbrott mot barn på nätet och tar bland annat upp hur vuxna kan upptäcka signaler kring barns dåliga mående.